Predstavljen Program razvoja zdravstvenog turizma

U Bečićima je proteklog vikenda održana jubilarna „X Regionalna konferencija zdravstvenog, welness i SPA turizma“, a ključna tema bila je predstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma, koji je Vlada Crne Gore usvojila sredinom oktobra. Konferenciju je organizovala Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.

“Naša zemlja bogata je potencijalima koji predstavljaju ključne preduslove za razvoj zdravstvenog turizma, a usvajanje strateški značajnog dokumenta kakav je Program razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore 2021-2023. godine s Akcionim planom do 2023. godine je nešto na čemu će se temeljiti sve dalje aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnja konferencija pod nazivom „Zdravstveni turizam – Put za cjelogodišnji turistički proizvod“, okupila je ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije koji nude odgovore na neka od ključnih pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja, Sandra Bojanić, je tokom Konferencije govorila o značaju razvoja zdravstvenog turizma, predstavljajući neke od aktivnosti koje će MER u saradnji sa ostalim zainteresovanim stranama realizovati u narednom periodu, kako bi u godinama koje slijede Crnu Goru pozicionirali kao prepoznatljivu zdravstvenu destinaciju.

Upravo zbog značaja kakav ima Program razvoja zdravstvenog turizma, njegovo predstavljanje je bilo centralna tema ovog događaja, a govorilo se i o izazovima kojima je potrebno odgovoriti u cilju što bolje primjene dokumenta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja, osim ovog, posebnu pažnju posvećuje izradi drugih strateški značajnih dokumenata, posebno vodeći računa o tome da sve planirane aktivnosti budu sinhronzovane kako bi u narednim godinama na najbolji način oblikovale turističku ponudu Crne Gore.

Konferencija zdravstvenog turizma predstavlja jedan od najnznačajnijih događaja ove vrste, a koji se organizuje u ovom dijelu Evrope. S obzirom na jubilej zbog deset godina postojanja, predsjednik organizacionog odbora Vlatko Stijepović uručio je prigodna priznanja institucijama i pojedincima za doprinos u afirmaciji zdravstvenog perioda u proteklom periodu. Priznanja su uručena Ministarstvu zdravlja, Institutu za standardizaciju Crne Gore, Privrednoj komori Crne Gore, Uniji poslodavaca, Institutu “Dr Simu Milošević”, kao i zaslužnim pojedincima iz zemlje i inostranstva.

 

Check Also

Anžur u ponedjeljka počinje posao u To Montenegro

Slovenac Mark Anžur upisan je u Centralni registar privrednih subjekata kao novi izvršni direktor nacionalne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.