Pregovore o “Svetom Stefanu” vode londonski advokati

Dodajte komentar

Predstavnici firme Adriatik propertiz, operatora Aman rizort i Ministarstva ekonomskog razvoja juče su razgovarali o međunarodnoj arbitraži koja je pokrenuta zbog nemogućnosti da se ove godine za goste otvori luksuzni kompleks hotela ,,Sveti Stefan“ i ,,Miločer“. Sastanak je održan pod velom tajnosti i detalje dogovora nijesmo mogli da saznamo.

Sastanku su prisustvovali advokatski timovi obje strane, kao i predstavnici HTP Miločer i Sveti Stefan hoteli.

Vladi je ovog mjeseca stiglo obavještenje o pokretanju postupka pred Arbitražnim sudom u Londonu. Izvršnoj vlasti je dat rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahtjeve koji su međunarodnom tribunalu dostavljeni sa dokazima na 50 strana. Prethodno je Privredni sud Crne Gore donio privremenu mjeru kojom je naložio Vladi i Opštini Budva da ne preduzimaju nikakve radnje u odnosu na iznajmljeni hotelski kompleks, kao i na zemljište koje pripada kompleksu, do okončanja arbitraže u Londonu. Adriatik propertiz je obavezan da do 15. novembra najkasnije dostavi Privrednom sudu dokaz da je pokrenuo arbitražu. Iz Privrednog suda juče je rečeno Pobjedi da još nijesu dobili zvanično obavještenje o pokretanju arbitražnog postupka.

Podsjećamo da je, pored toga što je ove godine Sveti Stefan bio zatvoren, neizvjestan i nastavak izgradnje novog hotela ,,Kraljičina plaža“ i depadansa. Radovi 1. oktobra nijesu nastavljeni, piše Pobjeda.

Sve je počelo time što je grupa građana, predvođena gradonačelnikom Budve Markom Carevićem, krajem marta u dva navrata porušila ogradu oko Miločerskog parka, tražeći da im se omogući da koriste plaže ovog luksuznog kompleksa. Iz Adriatik propertiza su tražili pomoć resornog ministarstva, objašnjavajući da ne mogu da sa publikom dijele hotelske plaže. Iz Ministarstva su na prvom sastanku kazali da ne mogu garantovati privatnost gostima tog ekskluzivnog ljetovališta, na šta je Aman saopštio da u tom slučaju ne mogu da otvore hotele. Na drugom sastanku polovinom juna predstavnici Amana i Adriatik propertiza se nijesu pojavili, ali su mještani ostali pri zahtjevu da koriste dio hotelskih plaža, obećavajući da neće uznemiravati hotelske goste. Potom je stigao zahtjev za arbitražu i odgovor proslijeđen medijima u kojem ovdašnji advokat Milovan Milošević objašnjava da zakupci turističkog kompleksa nijesu u pravu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *