CBCG i Elektrotehnički fakultet zajednički će raditi na razvoju fintech-a

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić i dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Saša Mujović potpisali su danas Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti, sa ciljem intenziviranja saradnje CBCG i ove visokoškolske ustanove u oblasti razvoja novih tehnologija na finansijskom tržištu.

CBCG i Elektrotehnički fakultet će u narednom periodu, shodno Memorandumu, bliže sarađivati u pravcu podsticanja istraživanja i kreiranja programa i projekata za razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, kao i na planu finansijske edukacije u oblasti fintech-a. Takođe će ove dvije institucije zajednički raditi na promociji platformi za razvoj novih tehnologija na finansijskom tržištu.

Guverner Žugić je prilikom potpisivanja Memoranduma naglasio da CBCG, podržavajući razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, nastoji da doprinese unapređenju finansijskog tržišta u Crnoj Gori. Guverner je dodao da Elektrotehnički fakultet vidi kao važnog partnera u ostvarenju tog cilja, te da stručni kadar ove ustanove svojim znanjem i iskustvom može dati veliki doprinos bržoj i uspješnijoj digitalizaciji i modernizaciji bankarskog sektora.

Dekan Eletrotehničkog fakulteta Saša Mujović je izrazio zadovoljstvo zbog buduće saradnje, posebno zbog činjenice da je „Centralna banka Crne Gore izuzetno moderna institucija koja prati savremene trendove, a čiji menadžment i zaposleni prepoznaju značaj nauke za prosperitet društva u cjelini“.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *