Todorić uvjeren da će mu vratiti Agrokor

Dodajte komentar

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu je, nakon što je Visoki kazneni sud u Hrvatskoj naložio novo propitivanje zakonitosti finansijskog vještačenja u slučaju Agrokor, izjavio kako je siguran da će mu na kraju vratiti tu kompaniju.

“Ja sam siguran da će oni meni vratiti Agrokor, 100 posto! Jer je to napravljeno na kriminalu”, kazao je Todorić na televiziji N1u prvom istupu nakon što je apelacioni sud zatražio propitivanje vještačenja na kojem se temelji još uvijek nepotvrđena optužnica protiv Todorića i njegovih saradnika za štetu koncernu od 1,2 milijarde kuna.

“U Hrvatskoj je vladavina prava dosta ugrožena. Većinu sudova čine pošteni ljudi, no postoje slučajevi u kojima država vrši pritisak. Sad smo dobili jednu odluku koja je korektna”, kazao je Todorić podsjetivši da je prije četiri godine podnio prijavu protiv protiv premijera i tzv. grupe Borg.

Visoki kazneni sud (VKS) u ponedjeljak je objavio da je ukinuo prvostepeno rješenje optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda kojim su odbijeni predlozi obrane za izdvajanje finansijskog vještačenja poljske podružnice kompanije KPMG, za koji je Hrvatska platila 8,6 miliona kuna.

Obrana tvrdi da je riječ o nezakonitom dokazu jer je na njemu radio i hrvatski ogranak te kompanije koji je navodno angažovala i kasnija privremena uprava pa sumnjaju u sukob interesa i prije nove odluke optužnog vijeća žele ispitati autora vještačenja Ismeta Kamala.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *