“Pošta” usvojila novu sistematizaciju

Odbor direktora Pošte Crne Gore, na prijedlog Izvršnog direktora, usvojio je novi Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u Pošti Crne Gore.

Kako navode iz te kompanije. novi Pravilnik o sistematizaciji nije usvojen radi „premještanja i namještanja“, kako je u prošlosti rađeno u većini državnih firmi, već radi ostvarenja razvojne vizije i budućnosti.

– Ovaj dokument predstavlja mapu puta kojim Pošta Crne Gore treba da ide. Spajanje tradicionalnog i modernog, hrabar izlazak na tržište i pridobijanje novih klijenata su imperativ. Moramo se pokrenuti i Poštu Crne Gore pozicionirati kako zaslužuje. Nova sistematizacija je prvi korak i ima za cilj da kompletan sistem postane istinska ekspres pošta. Prodaja i marketing neće biti puka administracija, kao do sada, već motor za povećanje prihoda. Biće riječ o moćnoj službi koja neće čekati već pronalaziti buduće klijente i partnere i razgovarati sa njima. Samo ovakvim, proaktivnim pristupom, možemo našu Poštu Crne Gore, koja je okoštala u mnogim segmentima, učiniti jakom i moćnom – navodi se u saopštenju.

Razvoj, inovacije i implementacija moćnog integrisanog sistema, dodaje se, postavljeni su kao prioritet.

– Obezbijedićemo mnogo veća finansijska sredstva kako bi poslovni procesi mogli biti kontrolisani u svakom segmentu. Implementacijom ovog sistema nećemo imati problem da naplatimo univerzalni neto trošak. Pošta je upravo zbog ovoga izgubila milione eura koje nije naplatila. Ovog problema u bliskoj budućnosti neće biti. Formiranje logističko – distributivnih centara, ne samo u Podgorici, nego na primorju i sjeveru Crne Gore u planu su za period do 2025. godine. Jačanje elektronskih servisa, usluga hibridne pošte, ER pisma, štamparije, špedicije, digitalne arhive su naši proizvodi koje ćemo ponuditi tržištu ispunjavajući sve pretpostavke kvaliteta i efikasnosti – navodi se u saopštenju Pošte Crne Gore.

Obećavaju da će Post expess služba biti broj jedan u Crnoj Gori.

– Ubijeđeni smo da Pošta Crne Gore može i mora. Bićemo svi svjedoci da može bolje i brže. Građani moraju biti svjesni da se poslije 30 godina ne može sve riješiti za nekoliko mjeseci, ali ovdje smo da riješimo i riješićemo! Nema razloga da se naši zaposleni plaše promjena, jer su ove promjene za dobro svih. Odgovoran radnik i službenik može biti samo zadovoljniji. Dakle – nema straha, nego svi zajedno za Poštu Crne Gore, za njenu svijetlu budućnost u koju duboko vjerujemo – zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Pejaković: Kriza u nekoliko svjetskih banaka neće uticati na nas

Kriza u nekoliko svjetskih banaka neće uticati na bankarski sustem u Crnoj Gori, ističe Bratislav …

Leave a Reply

Your email address will not be published.