Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU

Dodajte komentar

Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalifikovanih radnih mjesta u Evropskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.

Kompanija sarađuje s drugima kako bi razvila “novu fazu međusobno povezanih virtualnih iskustava koristeći tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti”, ili metaverzum, saopštio je rukovodilac Facebooka za politike i javne poslove Nick Clegg.

“Metaverzum ima potencijal pomoći u otvaranju pristupa novim kreativnim, društvenim i ekonomskim prilikama. A Evropljani će ga oblikovati od samog početka”, dodao je.

Clegg, bivši zamjenik britanskog premijera, rekao je da je ulaganje “glas povjerenja u snagu evropske tehnološke industrije” te je istakao da je Evropa “vrlo važna Facebooku”.

“Osim tehnoloških talenata u nastajanju, EU takođe ima važnu ulogu u oblikovanju novih internet pravila. Evropski kreatori politike vodeći su u nastojanju da se evropske vrijednosti poput slobode izražavanja, privatnosti, transparentnosti i prava pojedinaca ugrade u svakodnevni rad interneta “, navodi se u saopštenju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *