MK Group donira 50.000 eura za ginekološko odeljenje Opšte bolnice Cetinje

Kompanija MK Group širi svoj tradicionalni program „Podrške porodici” donacijama porodilištima širom regiona. Projekat, čija ukupna vrijednost iznosi više od 700.000 eura, realizuje se u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Tim povodom predstavnici MK Group održali su sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja Crne Gore, na kome je dogovorena finansijska donacija od 50.000 eura za ginekološko odjeljenje Opšte bolnice Cetinje.

Ministarka zdravlja Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojović, izrazila je zahvalnost i zadovoljstvo zbog saradnje sa MK Group.

“U ime Ministarstva zdravlja Crne Gore i u svoje lično ime, kao ljekar, zahvalila bih se MK Group, koja je u okviru politike društveno odgovornog ponašanja ove godina odlučila da donaciju od 50.000 eura usmjeri Opštoj bolnici Cetinje gdje će se zahvaljujući ovoj donaciji rekonstruisati porodilište“, kazala je Borovinić Bojović. Prema njenim riječima, u okviru ove akcije, ne samo što se brinu o onima koji dolaze na svijet u ovom trenutku, već i o onima koji tek treba da stignu. „Natalitet jeste najvažniji zadatak i cilj Ministarstva zdravlja“, poručila je Borovinić Bojović.

Jovan Purar, direktor MK Group i član Odbora direktora HG Budvanska rivijera, istakao je da ga raduje saradnja sa Ministarstvom zdravlja na ovom projektu od interesa za građane Crne Gore: „Trenuci u kojima nastaje život dragocjeni su za svaku porodicu, ali i za cijelu naciju. Nove generacije jesu budućnost regiona, i mi to u MK Grupi prepoznajemo kao kompanija koja zapošljava 6.000 ljudi u Jadranskoj regiji. Upravo zato za zaposlene u cijelom našem sistemu već četiri godine organizujemo program „Podrške porodici“ i finansijski nagrađujemo sve koji su u tekućoj godini postali roditelji. Sada smo ovaj projekat proširili eksterno kroz donacije porodilištima u svim zemljama u kojima poslujemo. Posebno smo zahvalni Ministarstvu zdravlja Crne Gore i ministarki Jeleni Borovinić Bojović na predlogu ustanove kojoj je donacija od 50.000 eura u ovom trenutku najpotrebnija”.

Regionalni projekat “Podrška porodici” kroz finansijske donacije odabranim porodilištima ima za cilj da omogući bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici i mjerama za podsticaj nataliteta u zemljama Jadranske regije u kojima aktivno posluje MK Group. U lokalnim zajednicama u kojima je prisutna, samo tokom proteklih pet godina kompanija je realizovala više od 500 društveno odgovornih akcija u vrijednosti koja premašuje pet miliona eura. Društveno odgovorne aktivnosti MK Group posebno su usmerene ka podršci deci i mladima, zdravstvu, obrazovanju i pomoći najosetljivijim grupama u društvu.

Check Also

MF zadovoljno procjenama EBRD, ali očekuju rast od 4,7 odsto

Imajući u vidu dosadašnje rezultate, očekivane povoljne trendove u trećem kvartalu i ostatku godine, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.