Promocija knjige Nikole Fabrisa „Makroekonomski model razvoja Crne Gore“

Dodajte komentar

Svečana promocija knjige „Makroekonomski model razvoja Crne Gore: izazovi, zablude i ostvarenja“ prof. dr Nikole Fabrisa, viceguvernera Centralne banke Crne Gore i redovnog profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, biće upriličena 13. oktobra 2021. godine u 12 sati.

O knjizi, čiji je izdavač Centralna banka Crne Gore, govoriće guverner dr Radoje Žugić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Nikola Milović, izvršni direktor CBCG dr Radoica Luburić, kao i autor.

“U monografiji „Makroekonomski model razvoja Crne Gore“, koja je nastala kao rezultat petnaestogodišnjeg naučnoistraživačkog i praktičnog rada autora, analiziraju se faktori koji su uticali na ekonomski rast i razvoj Crne Gore od perioda nakon Drugog svjetskog rata do danas, ali ukazuje i na buduće korake koje bi trebalo preduzeti kako bi se ostvario dugoročan održivi razvoj i povećao standard njenih građana. Između ostalog, u knjizi je data sveobuhvatna finansijska analiza ključnih sektora privrede Crne Gore: industrije, poljoprivrede i turizma. U ovom svojevrsnom ekonomskom vodiču, pisanom jednostavnim jezikom, autor se obraća ne samo stručnoj, već i široj javnosti, upoznajući ih sa mnogobrojnim statističkim podacima koji oslikavaju ekonomski razvoj Crne Gore”, navosi se u saopštenju CBCG.

Promocija će biti održana u prostorijama CBCG u zgradi ZOP-a (velika sala na trećem spratu), ulica Novaka Miloševa bb.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *