Amazon razvija pametni frižider koji će vas obavijestiti kada su namirnice pri kraju

Amazon se želi da motiviše da ljudi više nikada ne zaborave da kupe namirnice koje su im pri kraju ili nedostaju u frižideru.

Naime, prema izvještajima tehnoloških medija, Amazonovi inženjeri razvijaju pametni frižider u koji će implementirati tehnologiju koju koriste u svojim trgovinama bez blagajni.

Ta će tehnologija pratiti korisničke kupovne navike i situaciju s namirnicama unutar frižidera, kada se zalihe proizvoda koji se često kupuju budu bližile kraju, na to će upozoriti korisnike. Takođe, omogućiće kupovinu tih namirnica putem svojih trgovina Amazon Fresh i Whoole Foods i time si otvoriti još jednu mogućnost dodatne zarade.

Još jedna opcija koju bi mogao imati Amazonov frižider je predlog recepata. Na osnovu namirnica koje imate u frižideru, tehnologija će preporučiti što bi mogli skuvati sa njima. Što se proizvodnje samog frižidera tiče, Amazon će sarađivati s partnerima i poznatim proizvođačima bijele tehnike, no sva tehnologija u njemu trebala bi biti Amazonova. Iako zvanično ništa nije poznato, kako je riječ o Amazonu, očekujemo i podršku za glasovnog asistenta Alexu tako da bi s ovim frižiderom mogli i razgovarati.

Američka kompanija do sada je u razvoj pametnog hladnjaka potrošila oko 50 miliona dolara, a njegov razvoj već traje oko dvije godine. Ipak, još nije poznato hoće li se njihov uređaj zaista pojaviti na tržištu ili će, nezadovoljni konačnim proizvodom i potencijalom, na kraju od njega ipak odustati. A ako se zaista pojavu u prodaji, jedno je sigurno – neće biti jeftin.

Check Also

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.