Crna Gora početkom 2022. godine uvodi vize za digitalne nomade

Crna Gora uvešće početkom 2022. godine vize za digitalne nomade i tako će se priključiti malom broju Evropskih država koje su se odlučile na ovaj potez.

Jan de Jong, čovjek koji je bio jedan od pokretača ove ideje u Hrvatskoj a koji je bio dio tima koji je bio zadužen za realizaciju ove ideje u Crnoj Gori, zahvalio se ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija Tamari Srzentić i državnoj sekretarki Marini Banović na podršci u zakonodavnim promjenama zbog kojih je, kako je rekao, Crna Gora postala država koja pruža dobrodošlicu digitalnim nomadima.

“Nevjerovatno je vidjeti kako se prepoznaje šansa da se država otvori za digitalne nomade. Hvala vam na pomoći da se ova ideja pretvori u stvarnost”, kazao je de Jong na svom LinkedIn profilu.

Kako je dodao, čvrsto vjeruje da cijela Jadranska regija može imati benefite od činjenice da će postati centar u kojem će se skupljati svi koji rade remote poslove jer ovaj prostor ima sve predispozicije da se to ostvari.

“Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog procesa. Korak po korak, idemo naprijed ka održivom regionu”, zaključio je de Jong.

On se posebno zahvalio Milovanu Novakoviću, izvršnom direktoru i partneru “Colliers International” i članu radne grupe, što je omogućio da se ova inicijativa uopšte pokrene u Crnoj Gori.

Check Also

Na kraju septembra broj blokiranih kompanija uvećan za 59

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.