Šta sve prvi kućni robot Astro može da uradi umjesto vas? (video)

Dodajte komentar

Amazon je predstavio svog novog robota za domaćinstvo, po imenu Astro. Astro je programiran sa nizom pokreta i izraza, a podržava ga i pokreće “Alexa pametna kućna tehnologija”.

Sastoji se od dva točka, ima pet ugrađenih motora, kamere, senzore, ima i periskopsku kameru koja se može podići iznad nivoa stola, što bi trebalo da doprinese boljem nadzoru.

“Patrolira” i čuva kuću

Iz kompanije kažu da se njime može upravljati i kada niste kod kuće, kako biste provjerili svoje kućne ljubimce, članove porodice, ili se jednostavno uvjerili da je kod kuće sve u redu.

Takođe može automatski da “patrolira” kućom i pošalje vlasnicima obavještenje, ako otkrije nešto neobično.

Amazon navodi da je robot više od “Alexe na točkovima” i da je programiran da obavlja niz pokreta i ima više prikaza izraza kako bi odavao utisak ličnosti.

Kako bi osigurao privatnost, Amazon je programirao robota da postoje određena područja u koje ne može da uđe a moguće je psotaviti i opciju “ne uznemiravaj”.

Takođe ima i dugme za isključivanje kamera i mikrofona – mada gubi sposobnost kretanja kada su isključeni.

Robot Astro na početku će biti dostupan samo za ograničeni broj ljudi po cijeni od 1.000 dolara, a naknadno bi trebalo da bude dostupan svim kupcima.

Tehnološki i maloprodajni gigant smatra da bi robot mogao da bude pomoć starijim osobama.

“Vjerujem da će se Astro robot prodati za nekoliko minuta kada postane dostupan na američkom tržištu”, rekao je Ben Vood, glavni analitičar u CCS Insight.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *