224 riječi – čarobni broj za povećanje vidljivosti posta na LinkedIn-u

Dodajte komentar

Osnivač i direktor belgijske agencije za istraživanje tržišta „IntoTheMinds“, Pjer Nikolas Švab, nedavno je sproveo istraživanje o ključnim uslovima za uspješnost postova na LinkedIn mreži. Švab tvrdi da je, u smislu broja komentara i lajkova, uz adekvatne heštegove, dužina teksta jedan od glavnih faktora za pozitivan efekat posta.

Do uspeha na LinkedIn-u

Analiza, koja je obuhvatila oko 4,5 miliona postova iz 100 zemalja svijeta, pokazala je linearnu korelaciju između broja riječi u postu i broja lajkova/komentara. Jedan od zaključaka istraživanja je da postovi između 224 i 227 riječi imaju 5.80 puta veću vjerovatnoću da dobiju više od 100 reakcija u odnosu na prosjek.

Podaci u vidu 4,599 LinkedIn postova, obezbijeđeni su uz pomoć Linkalyze i analizirani uz pomoć Timi Suite (Antella za pripremu podataka i Modellar za modeliranje).

Kao relevantni za analizu, odabrani su sledeći parametri: broj heštegova, broj riječi, broj konekcija, zemlja i jezik. Jedan od uslova za skaliranje bio je i da se nalozi koji se, zbog velikog broja pratilaca (npr. preko 25.000), ističu u smislu broja reakcija na postove – isključe iz statistike. Kao binarni target, određena je verovatnoća za dobijanje 100 reakcija (lajkovi + komentari).

Rezultati istraživanja

Dobijeni rezultati koji se, procenutialno gledano, odnose na broj postova sa određenim brojem riječi, pokazali su nekoliko stvari:

1. LinkedIn post koji ima iznad 54 riječiu smislu dobijenih reakcija, prevazilazi prosjek. Ovo implicira da bi, u svrhu povećanja vidljivosti posta, uvjek trebalo koristiti više od 54 riječi.

2. Na osnovu dvodelne opservacije krive, dobija se zaključak da, za postove od preko 176 riječi, vjerovatnoća dostizanja 100 lajkova/komentra raste 3.52 puta brže u odnosu na postove koji su kraći od 176 riječi.

Krajnji zaključak analize jeste da dužina sadržaja utiče na vidljivost i viralnost posta. Pretpostavimo da 80% postova na LinkedIn-u sadrži manje od 86 riječi, a post ima, u proseku, vjerovatnoću od samo 3,7% za dostizanje 100 reakcija. U tom slučaju, za postove koji sadrže između 224 i 227 riječi, ova vjerovatnoća dostiže 20% .

Pored dužine posta, za postizanje vidljivosti važan je i originalan i zanimljiv sadržaj, što uvećava vjerovatnoću da će post biti prepoznat kao vredan pažnje, od strane LinkedIn-ovog algoritma. 

Izvor: Pcpress.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *