Luxair ukida, Air Serbia uvodi nove letove ka Crnoj Gori

Kako se približava kraj ljetu, mijenjaju se i redovi letjenja, pa su mnoge avio-kompanije odlučile da značajnije smanje broja letova, kako zbog epidemiološke, tako i zbog ekonomske situacije, pišu Dnevne novine.

Turkish Airlines je revidirao red letjenja i smanjio broj rotacija prema gradovima u regionu. Kada je u pitanju Podgorica, trenutnih 14 letova, dva dnevno tokom cijele sedmice, biće smanjeno na deset, a po dva leta imaće ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

To je, u neku ruku, i očekivani potez ako se uzme u obzir da će crnogorska državna avio-kompanija Air Montenegro nastaviti sa održavanjem linije Tivat – Istanbul. Ta sezonska linija ima odličnu popunjenost, pa će i tokom zime njihovi avioni letjeti dva puta sedmično, i to srijedom i nedjeljom.

S druge strane, nakon što je crnogorski avioprevoznik povećao na 20 broj sedmičnih letova iz Tivta i Podgorice prema Beogradu, odgovor je stigao sa druge strane. Tako je Air Serbia izmjenama reda letjenja imati čak 33 leta sedmično ka Crnoj Gori.

Kad je u pitanju Podgorica, kompanija će ponedjeljkom i petkom imati četiri dnevna leta, subotom i nedjeljom po dva, a ostalim danima po tri.

Za Tivat će letjeti dvostruko više od Air Montenegra, odnosno 12 puta, i to po jednom utorkom i srijedom, a ostalim danima po dva puta. Tako će putnici na ovim relacijama sedmično moći da izaberu odgovarajući let među čak 53 ponuđena.

Check Also

U Podgorici uhapšen osnivač Terraform Labsa – Do Kwon

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je objavio na svom tviter nalogu da je podgorička policija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.