Koji je najjeftiniji grad u Evropi?

Dodajte komentar

Post Office Travel Money uporedio je tipične troškove za vikend-izlet u 40 različitih gradova Evrope koji uključuje dva noćenja u hotelu sa tri zvjezdice, večeru u restoranu za dvoje, javni prevoz, turističko razgledanje i slične aktivnosti.

City Cost Barometar pokazao je da ćete u Tirani najmanje potrošiti od svih analiziranih gradova – u prosjeku 180 eura. Za kafu ovdje treba izdvojiti tek 70 centi, a za dva noćenja manje od 80 eura

Na drugom mjestu lestvice najpovoljnijih evropskih gradova našle su se Katovice na jugu Poljske, a na trećem glavni grad Litvanije – Vilnjus.

U top-10 najpovoljnijih gradova za vikend-odmor se našao i glavni grad Hrvatske – i to na sedmom mjestu. Post Office Travel Money izračunao je da vam u Zagrebu za vikend treba oko 245 eura.

Oslo se i ove godine pokazao kao najskuplji grad u Evropi za vikend-provod, jer vam u njemu treba oko 500 eura za vikend. Pivo ćete u glavnom gradu Norveške u prosjeku platiti 8,5 eura, a dva noćenje u hotelu sa tri zvjezdice 190 eura.

Najpovoljniji evropski gradovi u 2021. godini prema City Costs barometru:
1. Tirana, Albanija
2. Katovice, Poljska
3. Vilnjus, Litvanija
4. Lisabon, Portugal
5. Riga, Letonija
6. Varšava, Poljska
7. Zagreb, Hrvatska
8. Budimpešta
9. Bratislava
10. Krakov, Poljska

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *