Šta je Erste Mastercard kartica na rate i kada je možete koristiti?

Dodajte komentar

Erste Mastercard kartica na rate je jedinstvena na našem tržištu, i to nije samo fraza. Jednom kada se nađe u vašim rukama, koristićete je prilikom odlaska u sedmičnu nabavku namirnica i kućnih potrepština. Biće vam vjerna saputnica kada poželite da se častite novim kaputom, čizmama ili pametnim satom. Pomoći će vam da kupite idealan rođendanski poklon za porodicu i prijatelje.

Erste Mastercard karticu na rate možete koristiti za plaćanje na prodajnim mjestima u zemlji i inostranstvu, kupovinu putem interneta i podizanje gotovine sa bankomata.

Erste Mastercard kartica na rate biće vaša podrška kada dođe vrijeme da staru garnituru zamijenite novom ili kad kuhinjski aparati otkažu poslušnost. Na nju ćete moći da se oslonite čak i onda kada vaš laptop ili pametni telefon izdaju posljednji atomi snage. Njom ćete moći da platite avio-karte i smještaj, turističke aranžmane za bliže i dalje destinacije, a biće vam i osnovno sredstvo plaćanja na putovanju. Naravno, biće vam na raspolaganju i prilikom svake onlajn kupovine.

Kako funkcioniše Erste Mastercard kartica na rate?

Već vam je jasno da će vaša nova omiljena kartica sa vama biti uvijek, u zemlji i inostranstvu. Zahvaljujući njoj pitanje: „Može li na rate?“ postaće prošlost, jer ćete moći da je koristite za plaćanje na rate na svim prodajnim mjestima koja prihvataju plaćanje karticama. Sa Erste Mastercard karticom na rate u ruci čak neće biti potrebno ni da kažete prodavcu da ćete platiti na rate.

Korišćenje ove kartice ne može biti jednostavnije – dovoljno je da se prisloni na POS terminal i ukupan iznos će se automatski podijeliti na rate, što važi i onda kada podižete gotovinu sa bankomata ili kupujete putem interneta. Ne morate da brinete ni o tome kako ćete pratiti potrošnju i limit, dovoljno je samo da se ulogujete na NetBanking ili mBanking servis. Dobra vijest je i da će svi novi korisnici koji do kraja 2021. godine aktiviraju oba ili jedan od ovih servisa biti oslobođeni plaćanja prve tri mjesečne naknade za njihovo korišćenje.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Možete otplatiti rate prije vremena njihovog dospijeća, i to bez naknade, u najbližoj filijali Erste banke ili preko NetBanking servisa.[/box]

Važno je da znate i da je moguće promijeniti broj rata, i to na dva načina – u najbližoj filijali Erste banke ili preko NetBanking servisa elektronskog bankarstva. U oba slučaja bitno je samo da to uradite do posljednjeg dana u mjesecu.

Ako se pitate da li je moguće otplatiti rate prije vremena njihovog dospijeća, što je svakog 5. u mjesecu, odgovor je da je i to izvodljivo svim korisnicima Erste Mastercard kartice na rate. Otplata se vrši bez naknade i moguće je obaviti u nekoj od filijala Erste banke ili putem NetBanking servisa.

Kako možete postati korisnik Erste Mastercard kartice na rate?

Odgovor na ovo pitanje glasi – vrlo lako. Evo i kako. Potrebno je da imate otvoren račun u Erste banci. Zahtjev za otvaranje računa možete podnijeti onlajn, u svakom trenutku, gdje god se nalazili i u samo nekoliko jednostavnih koraka. Ako vam je ipak draže da to učinite uživo, ponesite važeći identifikacioni dokument sa sobom i posjetite nas u vama najbližoj filijali Erste banke.

Drugi preduslov je da ostvarujete redovna mjesečna primanja kako bi vam bilo odobreno dozvoljeno prekoračenje po transakcionom računu za nacionalne platne transakcije (Okvirni kredit).

Da biste postali korisnik ove kartice, potreban vam je otvoren račun u Erste banci i odobreno dozvoljeno prekoračenje po računu.

Nakon što se oba uslova ispune, preostaje vam samo da sačekate svoju Erste Mastercard karticu na rate i da odlučite šta će biti prvo što ćete njom platiti. Sigurni smo da vam ideja neće nedostajati i da ćete je čuvati kao najveće blago. Ukoliko se ipak desi da ostanete bez nje, znajte da i za to postoji rješenje – pozovite nas što prije na brojeve koji su dostupni 24 h: +382 20 409 490 ili +382 20 409 491, kako bismo je blokirali u cilju sprečavanja zloupotrebe kartice.

Ipak, nadamo se da do toga neće doći i da ćete svoju karticu koristiti dugo i sigurno na svim mjestima koja redovno posjećujete ili koja tek treba da otkrijete. 🙂

Izvor: Erste banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *