Od četiri državne željezničke kompanije samo Željeznički prevoz poslovao pozitivno

Od četiri državne željezničke kompanije u Crnoj Gori, u prvoj polovini godine je samo Željeznički prevoz (ŽPCG) poslovao pozitivno, pokazuju bilansi uspjeha željezničkih kompanija objavljeni na sajtu Montenegroberze.

Ukupan poslovni gubitak tri željezničke kompanije u prvih šest mjeseci tekuće godine iznosio je oko 1,79 miliona eura.

Željeznički prevoz (ŽPCG) u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je pozitivan poslovni rezultat od 48,18 hiljada eura. U istom vremenskom periodu prošle godine ta kompanija poslovala je sa gubitkom od 45,6 hiljada eura.

Državna kompanija Montekargo u prvih šest mjeseci ove godine prijavila je poslovni minus od 1,28 miliona eura, što je značajno više u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 751,12 hiljada eura. Takođe, prihodi Montekarga su značajno smanjeni u prvoj polovini ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji period, sa 2,83 miliona eura na 2,08 miliona eura.

Željeznička infrastruktura (ŽICG) je tokom prve polovine ove godine poslovala sa minusom od 199,2 hiljade eura. U odnosu na isti period prošle godine poslovanje ŽICG je pogoršano, s obzirom da ta firma u prvoj polovini prošle godine imala pozitivan neto rezultat od 3,04 hiljade eura.

ŽICG je do kraja juna ove godine ostvarila prihod od 7,19 miliona eura, koji je neznatno uvećan u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine.

Državna kompanija Održavanje željezničkih voznih sredstava (OŽVS) u prvih šest mjeseci ove godine imala je neto rezultat u minusu 316,85 hiljada eura. U istom periodu prošle godine minus je bio nešto veći i iznosio je 328,75 hiljada eura.

Check Also

Pandemija pogoršala fiskalnu poziciju

Fiskalna pozicija Crne Gore, koja je bila pogoršana i prije korona virusa, zbog velikih infrastrukturnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *