Da li je Boka Kotorska nova “it” destinacija za luksuzne jahte?

– Boka Kotorska bi mogla biti fjord. Voda je stisnuta u pukotinu između strmih planina, čija je površina išarana ostrvima, a ivice okružene šarmantnim srednjovekovnim selima. Nazovite je Boka, kako to rade lokalci, ovim rečenicama počinje članak na sajtu Yahoo.com.

– To je čudno i upečatljivo – kaže Edvard Granvil, koji upravlja luksuznom turističkom firmom Red Savannah i posjećuje Boku Kotorsku skoro 20 godina. – Čiste planine padaju pravo u duboko plavo more, pa je ono kao planinsko nebo”, dodaje.

Ovo uzbudljivo okruženje nije u Skandinaviji, pa čak ni u Švajcarskoj, piše dalje Yahoo. – Nalazi se na jadranskoj obali, a “zvijezda” je Crne Gore, male države veličine Konektikata, koja se posljednjih godina pojavila kao nova “it” destinacija u Mediteranu. Zaboravite Sen Trope ili Monako; ovo je mjesto gdje pametne superjahte borave ovog septembra.

Kako navodi brokerka Paola Skalabrino, “crnogorski novčani preobražaj vođen je jahtama”.

Duž obale, dugačke oko 290 kilometara, ima dosta lijepih prirodnih luka, a najbolji način da ih vidite je iz vode. Uslovi, takođe, čine plovidbu poželjnijom, dodaje se u tekstu. Septembar se navodi kao idealan mjesec za lakše jesenje popodnevne izlete kada su vjetrovi slabiji.

Kroz tekst se dalje pominju bogataši kao što su Bernar Arno iz Francuske i Oleg Deripaska iz Rusije, kao i Porto Montenegro, odnosno Luštica i Portonovi. – Naglasak je na luksuznim jahtama. Ovo je zgodna alternativa za usidrenje na Jadranu, otkako je Italija povećala taksu za vez.

Check Also

Zapadni Balkan: Najviše penzije u Hrvatskoj i Crnoj Gori, najniže u BiH i Srbiji

Mnogi penzioneri u zemljama regije Zapadnog Balkana spadaju u dio populacije koja živi u dosta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *