Nikšićka Željezara dobija novog vlasnika

Dodajte komentar

Nikšićka Željezara koja se nalazi u vlasništvu turske kompanije Tosjali Holding, mogla bi da dobije novog vlasnika. To je “Vijestima saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Na posljednjem sastanku predstavnici menadžmenta Tosjali holdinga obavijestili su Vladu Crne Gore da postoji interesovanje dva investitora iz Poljske i Slovačke, te da komunikaciju sa njima obavljaju pravni zastupnici matične kompanije iz Beograda, kazali su iz resornog ministarstva.

U Željezari Tosčelik proizvodnja je obustavljena krajem marta po odluci poslovodstva zbog nerentabilne proizvodnje i nepovoljnih uslova na tržištu. Radnici se nalaze na plaćenom odsustvu od 90 odsto, što je dogovor ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i turskog vlasnika koji je prihvatio da prvobitnu odluku o umanjenju primanja zaposlenima od 30 odsto preinači. Na posljednjem sastanku predstavnika Ministarstva ekonomskog razvoja, izvršnog direktora Željezare Tosčelik, Erkuta Alkaja, i Sindikata fabrike predloženo je da se proizvodnja organizuje do 5. oktobra, ali je turski vlasnik najavio da će mašine pokrenuti mjesec ranije. Iako se 5. septembar bliži, još nije izvjesno kada će proizvodnja početi u nekadašnjem industrijskom gigantu koji je krajem prošle godine imao nagomilane gubitke od oko 48 miliona eura.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *