Alitalija 15. oktobra leti u istoriju poslije 75 godina rada

Avio-kompanija Alitalija definitivno zatvara vrata 15. oktobra 2021. godine, nakon što je 75 godina služila kao nacionalni italijanski vazduhoplovni prevoznik.
Od 25. avgusta, Alitalija više ne prodaje karte za bilo kakve letove poslije 15. oktobra, a svi ranije prodati letovi predviđeni posle tog datuma su otkazani, prenio je portal thelocal.it.

Novoosnovana kompanija Italia Transporto Aereo ili ITA, u državnom vlasništvu, biće novi nacionalni italijanski avio-prevoznik.

Alitalija, članica alijanse Skaj Tim koju čine još Delta Er Lajns, Er Frans i KLM, imala je dugogodišnje finansijske probleme i proglasila je stečaj u maju 2017.

Svi putnici koji su do 24. avgusta rezervisali letove kompanije Alitalija za putovanja poslije 15. oktobra moći će da zamijene karte za let kod druge avio-lompanije kako na domaćim tako i na međunarodnim linijama, a ako odluče da promijene destinaciju moraće da plate razliku u cijeni.

Alternativno, oni koji su rezervisali let kod Alitalije nakon 15. oktobra mogu da zatraže potpuni povraćaj novca.

Italijanski list Korijere dela Sera procjenjuje da je oko 255.000 ljudi rezervisalo karte kod Alitalije za letove poslije navedenog datuma. Dodaje takođe da je vlada u Rimu izdvojila 100 miliona eura (117 miliona dolara) za isplatu naknade putnicima koji žele povraćaj novca.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.