Energija Sunca dostupna svima uz Eficom

Dodajte komentar

Kompanija Eficom DOO iz Podgorice bavi se, između ostalog, projektovanjem i ugradnjom fotonaponskih sistema po sistemu „ključ u ruke“ na teritoriji cijele Crne Gore. U fokusu ove kompanije je isporuka naprednih tehnologija sa ciljem postizanja veće energetske efikasnosti, uz upotrebu obnovljive energije, gdje god je ona dostupna i potrebna.

EFICOM je osnovan od strane inženjera sa 20-godišnjim iskustvom koje uključuje: upravljanje energijom, energetsku efikasnost, smarthome rješenja, napredne IT komunikacije i održavanje, uz rukovođenje u projektovanju i izvođenju radova.

Ovaj raznovrstan background donosi EFICOM-u potrebnu fleksibilnost kako bi se prilagodio potrebama korisnika, nudeći optimizovana rješenja.

Pored projektovanja i ugradnje fotonaponskih sistema klijentima pomažemo i u pratećim, ključnim procesima za realizaciju i funkcionisanje jednog foto-naponskog sistema na pravi način:

  • dobijanja SVIH potrebnih saglasnosti i dozvola kod CEDIS-a i
    lokalnih sekretarijata za urbanizam;
  • izbor najpovoljnijeg  modela finansiranja, imajući u vidu brojne
    povoljnosti i subvencije koje su dostupne u Crnoj Gori.

Izmjene zakona koji tretiraju foto-naponske sisteme iz 2020. godine trebalo bi značajno da olakšaju i ubrzaju proceduru priključenja na distributivni sistem. Svjedoci smo da solarna energija postaje aktuelna i u Crnoj Gori kroz najavljene projekte Eko-fonda, EPCG, Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost, Ministarstva poljoprivrede, UNDP-a, GEFF-a itd. Domaćinstvima, preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima i cjelokupnoj privredi na raspolaganju su brojne subvencije ukoliko se odluče da instaliranjem FN sistema proizvode električnu energiju za
sopstvene potrebe i na taj način eliminišu stavku “račun za struju“ u svom mjesečnom budžetu!

Miloš Zarubica koji u Eficom-u obavlja komercijalne poslove i poslove marketinga, kazao je da pandemija koronavirusa nije umnogome poremetila rad ove kompanije s obzirom da je 2019. bila prva poslovna godina. Nove okolnosti ugrozile su očekivani rast kompanije jer se zbog krize ljudi teže odlučuju na investicije.

Kada je riječ o poslovnom modelu, Zarubica kaže da tokom pandemije nije došlo do bitnijih izmjena u poslovanju kompanije.

„Bio nam je otežan ponekad i onemogućen pristup do korisnika, ali sam poslovni model nije značajnije poremećen“, rekao je on.

Istakao je kako su zahvalni NLB banci što su prepoznali Eficom i uvrstili ga među kompanije za „Okvir pomoći“. Stoga, vjeruju da će doći do većeg broja kontakata – potencijalnih korisnika i ostvariti bolje rezultate zahvaljujući marketinškoj kampanji. „Vidljivost firme Eficom biće još veća, bilbordi su već istaknuti u nekim gradovima i vjerujem da će doći do novih kontakata i korisnika u narednom periodu“, rekao je on.

Dosadašnja marketinška kampanja ove kompanije odnosila na kreiranje web sajta i reklamiranja na društvenim mrežama Facebook i Instagram, izradu flajera.

Firma Eficom klijent je NLB Banke od osnivanja i zadovoljni su saradnjom.

„S obzirom na veličinu kompanije nijesmo koristili pretjerano veliki broj usluga osim standardnih, ino i domaći platni promet i izdavanje bankarskih garancija prilikom učešća na tenderima. Nailazili smo na brz i profesionalan pristup zaposlenih tako da bih NLB Banku preporučio svim firmama“, zaključuje Zarubica.

Kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media, NLB Banka nastoji da pomogne mikro i malim preduzećima da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa. Putem ovog projekta, 24 odabrana mikro i mala preduzeća ostvarila su pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu i Start paket na 6 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa  i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *