Barska plovidba: Tajić povukao ostavku

Izvršni direktor Barske plovidbe Zoran Tajić povukao je ostavku upućenu Odboru direktora u utorak, saopšteno je danas iz kompanije.

Tajić je u obraloženju odluke o povlačenju ostavke, upućene Odboru direktora putem emaila, naveo da je u međuvremenu dobio podršku iz gotovo cijelog okruženja, kao i da je njegov mandat, shodno propisima, uvijek u rukama borda direktora, prenosi Bar info.

Tajić je u ostavci, koju je u utorak dostavio Odboru direktora, indirektno naveo da je njen uzrok pisanje Vijesti o njegovim i potezima aktuelnog borda, jer još nijesu raskinuti nepovoljni ugovori o vremenskom zakupu brodova sa kompanijom Sea Pioneer iz Londona.

”Kako je prepiska u štampi prethodnih dana dovela do izvjesne konfuzije, smatram se odgovornim zbog toga. Kako pomenuta prepiska nije donijela nikakve materijalne štete kompaniji, osim možda pad ugleda koji je ranijim napisima već više puta uzdrman, ipak podnosim ostavku na mjesto izvršnog direktora u nadi da će to doprinijeti vraćanju ugleda preduzeća”, naveo je Tajić u ostavci.

Tajić je diplomirani saobraćajni inženjer, doveden kao kadar Pokreta za promjene (PZP) na mjesto izvršnog direktora barske pomorske kompanije, koja je većinski u državnom vlasništvu. Ranije je obavljao dužnost direktora sektora mehanizacije u kompaniji Port of Adria.

Njegov dolazak na mjesto izvršnog direktora bio je jedan od prvih poteza koje je povukao novi Odbor direktora te kompanije, u kome većinu ispred države kao vlasnika 51,4 odsto akcija čine predstavnici stranaka aktuelne vladajuće većine.

Check Also

Pandemija pogoršala fiskalnu poziciju

Fiskalna pozicija Crne Gore, koja je bila pogoršana i prije korona virusa, zbog velikih infrastrukturnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *