Rimac Automobili u Formuli 1?

Rimac Automobili nakon spajanja s Bugattijem i predstavljanja Rimac Nevere, ozbiljnije kreću u razvoj mreže autonomnih robo-taksija koji bi za tri godine trebali krstariti Zagrebom i brojnim drugim svjetskim metropolama.

No tu planovima očito nije kraj, jer su u Rimcu na pitanje može li se njihov bolid očekivati na pistama Formule 1 uz bolide Mercedesa, Red Bulla, Ferrarija i ostalih rekli da ta vrata nisu zatvorena, piše tPortal.

Rimac, koji je sada u uskom partnerstvu s Volkswagenom i Porscheom i koji bi u trećem kvartalu trebao osnovati zajedničku kompaniju Bugatti-Rimac, ima potencijala da radi na razvoju bolida za Formulu 1 jer je otprije poznato da Volkswagen kalkuliše hoće li se pridružiti najvećem cirkusu od 2025., kada kreće nova regulacija sporta i posve nove serije motora.

Porsche i druga VW-ova podružnica Audi odradili su brojne sastanke na temu ulaska u Formulu 1 u novoj eri motora. Naravno, nova regulacija otvara brojne špekulacije o tome ko će se pridružiti sportu 2025., a Rimac Automobili, piše Planetf1 ne demantuju da bi oni mogli biti jedan od igrača.

“Mnogo ljudi u našoj kompaniji vole da rade na našoj tehnologiji za trkače automobile i izradili smo prototipove za Pikes Peak, e-TCR…”, rekla je portalu Motorsport.com Marta Longin, voditeljica komunikacija i marketinga u Rimac Automobilima.

Dodala je kako je fokus kompanije trenutno na razvoju i proizvodnji tehnologije za električna vozila visokih performansi u velikim količinama (desetine hiljada električnih motora, baterija i drugih tehnologija) te kako s tim projektima koji su pokrenuti i čija će proizvodnja krenuti u idućim godinama jednostavno nema dovoljno resursa za učešće u motosportu.

Izvor: SEEbiz

Check Also

Ibrahimović: Rudnik uglja nije dostavio podatke o poslovanju iako je to Vlada tražila

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da nije zadovoljan informacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.