Crne liste poreskih obveznika: Na vrhu Pantomarket, Montenegro Airlines…

Dodajte komentar

Uprava prihoda i carina danas je objavila liste 200 poreskih obveznika sa najvećim poreskim dugom po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija, kao i 100 poreskih obveznika najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja.

Na vrhu prvog spiska je preduzeće “Pantomarket” Herceg Novi, a slijede “Ave Maria Koljčević” Podgorica, “Spic Ronghe international (Montenegro) Limited” Podgorica, “Vektra – Jakić” Pljevlja,
“Mercur” u stečaju Budva, “Tehnoput” Podgorica, “Kombinat aluminijuma Podgorica” u stečaju Podgorica, ” Vektra Montenegro” u stečaju – Podgorica, “Binex” Podgorica i “Mercur system” u stečaju – Budva.

Kada je riječ o najvećim dužnicima po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja prvi na listi su “Montenegro Airlines” u stečaju – Podgorica, “Radoje Dakić” u stečaju Podgorica, “Rudnici boksita” u stečaju Nikšić, Željeznički prevoz Crne Gore Podgorica, “13. jul – plantaže” Podgorica, “Održavanje željezničkih voznih sredstava” Podgorica, Privatna zdravstvena ustanova – opšta bolnica “Meljine” u stečaju Herceg Novi, “Galenika Crna Gora” u stečaju Podgorica, “Izbor” Bar i “Vodovod i kanalizacija” Ulcinj.

“Treba naglasiti da Uprava prihoda i carina kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga. U skladu sa navedenom Uredbom, liste se objavljuju na internet stranici Uprave prihoda i carina Crne Gore”, napominju u toj instituciji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *