Niti jedan avokat nema želju da izbjegne porez

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović kazao je da niti jedana advokat u zemlji nema namjeru da izbjegne plaćanje poreza. Uoči najavljenog prekida štrajka advokata, on je rekao da se nada da će se pronaći rješenje koje će odgovarati i advokatima i građanima.

U Jutarnjem programu TVCG najavio je da bi tokom dana trebalo da potpišu protokol sa ministarstvima pravde i finansije, kako bi već od ponedjeljka advokati mogli da se vrate redovnim aktivnostima.

“Tim protokolom je definisano da se izvrši analiza svih elemenata Zakona o fiskalizaciji, kako bi se uvažile specifičnosti advokoatske profesije. Što smo tražili tim protokolom smo i dobili”, kazao je Begović.

On tvrdi da nijedan od crnogorskih advokata nema ni želju, ni namjeru da izbjegne plaćanje poreza ili evidentiranje prometa u advokatskim kancelarijama.

“Mi smo se ovim putem trudili da se evidencija prometa vrši na način koji odgovara advokatskoj profesiji i njenim specifičnostima. Nadam se da ćemo naći rješenje koje će odgovarati ne samo advokatima, već i građanima Crne Gore, da na kvalitetan način nađu put do pravde”, rekao je Begović.

Govoreći o poreskom dugu advokata, Begović je rekao da ne postoji profesija ili djelatnost koja nema problema sa porezom i poreskim dugom.

“Svako je u obavezi da plati porez. Smatram da je država tu, sa svojim mehanizmima, u stanju da oni koji nijesu u mogućnosti da iz neopravdanih razloga plate porez, sankcioniše”, navodi Begović.

Izvor: Rtcg.me

Check Also

Od 2022. godine Crna Gora otvara vrata digitalnim nomadima

Izmijenjene životne okolnosti, mijenjaju i profil turista koji sada putuju da bi i radili i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *