Uskoro objavljivanje dokumentacije za autoput, o dodjeli stanova i kredita funkcionerima…

Dodajte komentar

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou počeće uskoro sa objavljivanjem dokumentacije za auto-put i nastaviće da objavljuje dokumentaciju o dodjeli stanova i kredita funkcionerima, saopšteno je nakon sjednice tog savjeta.

Kako je saopšteno iz Vlade, savjet će organizovati i konferenciju za novinare na temu prodaje državne imovine u prethodnom periodu. Na sjednici je, kako se navodi, usvojen Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja koji će biti dostavljen Vladi na usvajanje.

-U izvještaju se navodi da je Savjet zaprimio 40 prijava koje su dostavili građani ili nadležni državni organi, a Stručnom tijelu su se direktno obratila tri zviždača koji imaju detaljnije informacije o predmetima u nadležnosti Savjeta, kao i više drugih lica. S tim u vezi Stručni tim Savjeta je uzeo u rad i dodatne slučajeve, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je Savjet podnio 355 zahtjeva za dostavljanje informacija i dobili su 286 odgovora državnih organa, a na 69 zahtjeva nije odgovoreno.

Iz Vlade su kazali da je usvojen izvještaj o podnijetim preporukama državnim organima.

Savjet je uputio preporuku o obustavi isplate iz budžetske rezerve, preporuku za izmjene Odluke o dodjeli stanovai kredita javnim funkcionerima, kao i preporuku za uvezivanje baza podataka organa državne uprave kaže se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *