Telekom: Najzadovoljniji korisnici, rast prihoda i 80 odsto veća dobit

Crnogorski Telekom je u prvoj polovini 2021. godine postigao najveće zadovoljstvo korisnika na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori, kao i rast prihoda i čak 80 odsto veću dobit, u poređenju sa prvom polovinom 2020. godine.

„Korisnici su Crnogorski Telekom stavili na prvo mjesto na veoma konkurentnom tržištu telekomunikacija pokazavši, kroz istraživanje koje kontinuirano sprovodimo po metodologiji Deutsche Telekoma, najveće zadovoljstvo našim uslugama, servisima i brigom o njihovim potrebama.

Telekom je dakle, po njihovom mišljenju, broj 1 u mobilnom i fiksnom segmentu, a posebno su zadovoljni brzinom mobilnog i fiksnog interneta. Različite inicijative koje smo u prethodnom periodu realizovali kako bismo korisnicima pokazali da se nalaze u dobrim rukama daju rezultate, što se ogleda i u poslovnim rezultatima kompanije. Potrebe i zadovoljstvo korisnika ostaće orjentir Telekomu i u narednom periodu, kako bismo opravdali povjerenje koje su nam ukazali“, kazala je Dina Cibulskaja, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma.

Crnogorski Telekom je u veoma izazovnoj poslovnoj godini u prvih šest mjeseci uspio da postigne rast prihoda od 2%, pa su prihodi u prvoj polovini 2021. iznosili 36,4 miliona eura. Rast prihoda uslovljen je rastom u ICT i mobilnim servisima. Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje i nakon najma, iznosila je 13 miliona, što je 1,3% više u odnosu na uporedni period iz prošle godine. Neto dobit iznosila je 1,4 miliona, što je rast od 80% u poređenju sa istim periodom u 2020. godini.

Zadržano liderstvo u postpejdu, rast u fiksnim servisima

Na kraju drugog kvartala 2021. godine bilo je aktivno 255 hiljada postpejd SIM kartica Crnogorskog Telekoma, što je za 6% više nego u prvom kvartalu 2020. godine, i na liniji je strateškog opredjeljenja Telekoma da dodatno unapređuje i razvija postpejd segment. Vrijedi istaći da se broj aktivnih pripejd SIM kartica povećao za 7%, odnosno na 120 hiljada, što je suprotno negativnim trendovima iz prethodnih godina. Broj korisnika mobilnog interneta porastao je na 218 hiljada, odnosno za 18%.

Broj korisnika na optici porastao je, u poređenju sa drugim kvartalom 2020. godine, za 17% i iznosio je 33 hiljade, dok je broj TurboDSL korisnika ostao stabilan.

Prvi put u Crnoj Gori uspješno testirana 5G mreža

Osim posebne brige o korisnicima, Crnogorski Telekom je nastavio da investira u razvoj mreže, pa je kao prvi telekomunikacioni operator u Crnoj Gori uspješno pustio u testni rad 5G mrežu u Bijelom Polju i Beranama.

„Na taj način je Telekom postao prvi telekomunikacioni operator u Crnoj Gori koji je uspješno testirao 5G mrežu na više lokacija u zemlji u realnim uslovima, odnosno na srednjem frekvencijskom spektru, koji je u ovom trenutku dostupan korisnicima.

Ponosno mogu da kažem da iz godine u godinu Crnogorski Telekom ispunjava obećanje koje smo dali korisnicima – neumorno stvaramo svijet novih mogućnosti. I to radimo na najbolji mogući način, tj. iz temelja – izgradnjom infrastrukture budućnosti. Nastavićemo da radimo na implementaciji 5G mreže i njenom puštanju u komercijalni rad, kako bismo joj udahnuli život i u našoj zemlji“, zaključila je Cibulskaja.

Check Also

Evo kako će izgledati nova ambasada SAD u Podgorici vrijedna skoro 300 miliona dolara! (foto)

Ambasadorka Sjedinjenih Amaričkih Država u Crnoj Gori Judi Rising Reinke, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *