Ryanair otvorio bazu u Zagrebu

Avio-kompanija Ryanair je u petak na zagrebačkom aerodromu otvorila bazu sa jednim avionom, a do kraja godine u planu su još tri. Kako su najavili iz ove kompanije uz ulaganje od 300 miliona dolara očekuju da će do kraja poslovne godine, odnosno aprila 2022, u Zagreb sleteti oko 700 hiljada putnika.

Kako je prenela Hrvatska radio-televizija, najavljeno je da će Ryanair iz Zagreba tokom zimskog reda letjenja imati 60 letova nedeljno u 24 međunarodna odredišta, od kojih je devet novih.

„U Zagrebu vidimo veliki potencijal za razvoj našeg posla. Vjerujem da će se Zagreb, ako ovde nastavimo investirati, pretvoriti u još jaču turističku destinaciju“, kazao je na konferenciji za novinare na aerodromu „Franjo Tuđman“ predsjednik Uprave Ryanair-a Edvard Vislon (Edward Wilson).

On je istakao da će Zagreb tokom ljeta povezivati sa 15 odredišta u Evropi, a sa 24 zimska putnici će imati veliki izbor letova, i dodao da žele imati avio linije tokom cijele godine, odnosno da unaprede poslovanje, prenio je Danas.

Ryanair u idućih nekoliko godina planira da flotu poveća na više od 600 aviona, a vrijednost ove investicije biće 22 milijarde dolara.

Check Also

Gazprom od početka godine izvezao 152,2 milijarde kubnih metara prirodnog gasa

Isporuke prirodnog gasa ruske energetske kompanije Gazprom u inostranstvu iznosile su 152,2 milijarde kubnih metara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *