Austrijski mediji: Crna Gora-najbolje sa Balkana

Austrijski magazin za luksuzna putovanja Connoiseur Circle objavio je afirmativni članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji pod nazivom Crna Gora-najbolje sa Balkana (Montenegro – Das Beste vom Balkan).

U članku koji je objavljen na deset strana ovog prestižnog magazina, novinar Jörg Bertram, koji je u aprilu u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore boravio u studijskoj posjeti našoj zemlji, poziva čitaoce da dođu na odmor u Crnu Goru stavljajući akcenat na raznolikosti turističke ponude i luksuzne hotele.

“Visoke planine, duboke klisure, prelijepe uvale za kupanje i sela kao iz slikovnica: Crna Gora vas poziva na nezaboravno putovanje na vrlo malom prostoru. Nije ni čudo što zemlja sa najjužnijim fjordom u Evropi i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi već dugo privlači luksuzne putnike”, piše Bertram, prenosi CdM.

Boraveći u Crnoj Gori Jorg je obišao hotele u kontinentalnom dijelu Crne Gore, nastavljajući ka sjeveru i jugu zemlje. On je imao priliku da se upozna sa ponudom hotela Hilton u Podgorici, SOA na Žabljaku i Bianca resort & spa u Kolašinu, dok je na crnogorskom primorju posjetio Regent Porto Montenegro, The Chedi Lustica Bay, Ananti Resort, Aman Sveti Stefan i novootvoreni luksuzni rizort One&Only.

Magazin Connoiseur Circle, koji izlazi četiri puta godišnje, namijenjen je čitaocima zemalja njemačkog govornog područja koji preferiraju luksuzna putovanja. O popularnosti ovog austrijskog magazina, govori i broj čitalaca, koji doseže do 300.000.

Da je Crna Gora sve interesantnija destinacija za putovanja u Austriji svjedoči i nedavna objava najvećeg austrijskog medija Kurier.at koji je svojim čitaocima predložio osmodnevnu posjetu našoj destinaciji, ističući ljepote Boke Kotorske, pješčanih plaža, manastira i mediteranske klime, dok je austrijski portal derstandard.at promovisao putovanje vozom u Crnu Goru.

Takođe, prethodne sedmice i drugi renomirani mediji iz Njemačke, Austrije i Švajcarske, među kojima su Badische Zeitung, reisetopia.de i Saarbrücker Zeitung pisali su o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji.

Podsjećamo, Austrija je nedavno ukinula zabranu putovanja u Crnu Goru, što je objavljeno u svim austrijskim medijima, uključujuči i najčitaniji austrijski dnevni list Kleine Zeitung.

Izvor: CdM

Check Also

Dragan Bošković na čelu Udruženja naftnih kompanija

Na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja naftnih kompanija (UNK) Crne Gore za novog predsjednika izabran je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *