Britanija zabranila najveću svjetsku berzu kriptovaluta

Dodajte komentar

Britanski finansijski regulator zabranio je Binance, najveću svetsku berzu kriptovaluta. Uprava za finansijsko djelovanje (FCA) presudila je da firma ne može obavljati bilo kakvu “regulisanu aktivnost” u Velikoj Britaniji.

Regulator je takođe izdao upozorenje potrošačima o Binance.com, savjetujući ljude da budu oprezni prema oglasima koji obećavaju visoke prinose na ulaganja u kripto imovinu. Ova vijest dolazi usred isticanja stava regulatora širom svijeta protiv kriptovalutnih platformi.

Binance.com je centralizovana onlajn berza koja korisnicima nudi niz finansijskih proizvoda i usluga, uključujući trgovinu širokim spektrom digitalnih valuta, kao i digitalnih novčanika, fjučersa, hartija od vrijednosti, štednih računa, pa čak i pozajmica.

Binance Group trenutno ima sjedište na Kajmanskim ostrvima, dok je Binance Markets Limited pridružena firma sa sjedištem u Londonu. Firma ima više entiteta širom svijeta, a Binance Group je ranije imala sjedište na Malti.

FCA je rekao da kompaniji Binance Markets Limited (BML), koja je u vlasništvu Binance Group, trenutno nije dozvoljeno da preduzima bilo kakve regulisane aktivnosti bez prethodne pisane saglasnosti FCA. Rok za poštovanje presude je do srijede.

Takođe naglašeno da nijedan entitet u Binance Group nema bilo koji oblik ovlašćenja, registracije ili licence za obavljanje regulisanih aktivnosti u Velikoj Britaniji. Iako FCA ne reguliše kriptovalute – reguliše kripto imovinu. Regulator mora odobriti firme za oglašavanje ili prodaju takvih proizvoda u Velikoj Britaniji.

To znači da ljudima u Velikoj Britaniji nije dozvoljeno da koriste usluge Binance-a da bi nagađali ili se kladili na to da li cijena kriptovalute poput bitkoina raste ili pada. Međutim, i dalje im je dozvoljeno da koriste veb adresu za kupovinu i prodaju kriptovaluta, što nije regulisano.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *