Završeno 95 odsto radova dionice Smokovac – Mataševo, izvođaču preko 700 miliona eura

Dodajte komentar

Ukupan stepen završenosti radova na izgradnji autoputa od Smokovca do Mateševa iznosi oko 95%, dok je izvođaču radova ukupno isplaćeno 701.530.394,32 eura, saopšteno je na sjednici Vlade.

Kako su kazali, izvođač je završio sve radove na rasponskim konstrukcijama na mostovima, a u toku su radovi na izradi preostalih prelaznih ploča, zaštitnih ograda i dilatacionih spojnica.

-Završen je proboj i izrada sekundarne obloge na svih 16 tunela. Ključne aktivnosti koje se trenutno realizuju u tunelima su radovi na ugradnji elektro-mašinske opreme i instalacija, kao i izgradnja kolovozne konstrukcije. Kada je riječ o otvorenoj trasi, izvedeno ukupno oko 85% radova (iskopi, nasipi, zidovi od armirane zemlje i armirano-betonski zidovi, zaštita kosina i kolovozna konstrukcija)-, saopšteno je iz Vlade.

Kako su kazali, procenat izvedenih zemljanih radova na otvorenoj trasi (iskopi i nasipi) je oko 99%, a zidovi od armirane zemlje, kao posebna vrsta potpornih konstrukcija, završeni su u cjelosti.

U Vladinoj informaciji o statusu realizacije projekta autoputa Bar – Boljare, rečeno da je na Projektu, u skladu sa Izvještajem izvođača, u toku maja 2021. g, bilo angažovano 1131 radnik.

Od ovog broja je 390 radnika iz Kine, 100 crnogorskih državljana i iz zemalja okruženja koji rade za kinesku kompaniju, a 641 radnik je angažovan od strane podizvođača. U informaciji se, pored ostalog, navodi da je, u skladu sa Ugovorom o projektovanju i izgradnji, Izvođaču na dan 09. 06. 2021. godine ukupno isplaćeno 701.530.394,32 €.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *