Milatović: Sveti Stefan što prije otvoriti

Dodajte komentar
Milatović, Foto: Gov.me

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović uputio je pismo predstavnicima firmi Aman i Adrijatik propertis, kojiu pravljaju i zakupljuju hotel Sveti Stefan i vilu Mi ločer i kazao da očekuje da hotelske objekte otvore i stave u funkciju što je prije moguće. Aman je prije mjesec dana najavio da neće otvarati ljetovalište Sveti Stefan Miločer, što je nakon toga i potvrdio i vlasnik firme Adrijatik propertis Petros Statis, koji je najavio odlazak iz Crne Gore i pokretanje arbitraže.

Milatović je pismo poslao predstavnicima firmi Aman i Adrijatik propertis Rolandu Faselu i Goranu Benkunu, nakon što 9. juna predstavnici te dvije kompanije nisu došli na sastanak sa predstavnicima mjesne zajednice Sveti Stefan, opštine Budva, Morskog dobra i Ministarstva prostornog planiranja.

U pismu Milatovića, do kojeg je “Dan” došao, podsjetio je da je sastanak bio još jedna prilika da se otvoreno i konstruktivno razgovara sa svim zainteresovanim stranama, te da su nakon sastanka predstavnici mjesne zajednice izdali saopštenje i naveli da će uložiti sve napore da ne ugroze poslovanje Amana kako bi on nastavio da radi na način na koji je radio do sada.

– U Ministarstvu ekonomskog razvoja (MER) smatramo to gestom dobre volje i jasnim znakom da je lokalna zajednica takođe zainteresovana da Aman ostane u Crnoj Gori, naveo je Milatović.

Istakao je da će MER u okviru svojih nadležnosti djelovati u cilju ispunjenja očekivanja investitora, ali strogo poštujući zakone Crne Gore.

– S tim u vezi MER će obeštetiti zakupodavca po osnovu svih zahtjeva za nadoknadu štete ili zahtjeva zasnovanih na bilo kojoj drugoj pravnoj osnovi načinjenoj od strane trećih lica, ako su takve rad nje u suprotnosti sa zakonom ili ugovorom o zakupu hotela Sveti Stefan i Miločer u Budvi, napisao je ministar.

Ukazao je da MER ima mogućnost da zaštiti samo ona prava obuhvaćena ugovorom o zakupu.

– Imajući u vidu gore pomenuto, uključujući i činjenicu na nepostojanje više sile na koju se pozivate u Vašem prethodnom obraćanju, što je i jasno potvrđeno u saopštenju Mjesne zajednice, Ministarstvo ekonomskog razvoja očekuje da objekat iz ugovora o zakupu bude otvoren i stavljen u funkciju što je prije moguće, zaključio je Milatović.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *