Aerodrom Tivat

Tri ukrajinske avio-kompanije letjeće ka Crnoj Gori

Nadležne institucije dobile su potvrdu da će tri ukrajinske avio kompanije realizovati svoje letove ka Crnoj Gori i sa tim se kreće već od 1. juna, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović.

“To je jedna impresivna brojka od 287 rotacija sedmično. To je jako dobra vijest”, kazala je Đurović.

Ona je podsjetila da je Wizz air najavio dolazak u Crnu Goru i da Air Srbija povećava broj letova.

Podsjećamo ruske avio kompanije otkazale su letove ka Crnoj Gori dok je nakon 10 godina ostvarena direktna avio linija Moskva-Dubrovnik.

Komentarišući to Đurović je kazala da je interesovanje sa ruskog tržišta ogromno.

“Svaka zemlja vodi sopstvenu politiku i odlučuje šta je za njih najbolje. Trenutno dobijamo upite ruskih turoperatora i avio kompanija, razmjenjujemo informacije. Vidjećemo kao će se te stvari odvijati ali Crna Gora može da bude ponosna na svoju epidemiološku sitaciju sa ispod 1.500 aktivnih slučajeva. Nadam se, zahvaljujući ogromnom interesovanu iz Rusije kao i povećanom broju letova nekih drugih avio kompanija prema Rusiji da ćemo ipak ostvariti dobar promet kada su u pitanju ruski turisti”, kazala je Đurović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

U Ministarstvu su ubijeđeni da su najave da će ove godine biti realizovano 65% turističkog rezultata iz 2019. ostvarive.

“To je apsolutno ostvariv rezultat. Očekujemo dobru posjetu iz regiona i sa istočnog tržišta, zapadna evropa se polako otvara, Crna Gora je skinuta sa nekih crvenih lista što je dobar korak i olakšava promociju na tim tržištima, tako da mislim da je zacrtano ostvarivo”, istakla je Đurović i dodala da su u tom vladinom resou zadovoljni odzivom turističke privrede za vakcinacijom.

Check Also

Elektroprivreda će tražiti preuzimanje Kombinata aluminijuma

Iz Elektroprivrede (EPCG) razmišljaju o preuzimanju upravljanja Kombinatom aluminijuma (KAP) čime bi garantovali zarade zaposlenima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *