Šta nikada nebi trebalo kupovati putem interneta?

Onlajn kupovina posebno je postala popularna u vrijeme pandemije, ali neke stvari ipak ne bi trebalo kupovati putem veb-šopova. Evo koje stvari nikada ne bi trebalo kupovati putem interneta.

Automobil

Automobil nije mala kupovina, a pre nego što ga kupite trebalo bi da ga isprobati. Bez obzira na to da li kupujete novi ili polovni automobil, trebalo bi da prvo odete na probnu vožnju kako biste se uvjerili da zaista želite kupiti taj automobil.

Muzički instrumenti

I ovo je ozbiljna investicija pa ne bi trebalo da rizikujete sa onlajn kupovinom. Osim toga, svaki muzički instrument je različit, a početnicima se savejtuje da odu u prodavnicu i pitaju zaposlene za pomoć i savet pri izboru instrumenta.

Kozmetika

Brojne onlajn trgovine nude falsifikovanu šminku i parfeme, pa kozmetiku ne bi trebalo kupovati u onlajn radnjama, osim ako nije riječ o proverenoj prodavnici. Osim toga, najbolje je da kozmetičke proizvode kupujete u prodavnicama, jer ih tako možete testirati i uvjeriti se da vam odgovaraju.

Dječija obuća

Budući da dečija stopala rastu brzo, bolje je otići u prodavnicu nego kupiti cipele putem interneta, koje možda neće odgovarati. Djeca su posebno izbirljiva što se tiče obuće, pa ćete uštedeti vrijeme, trud i novac odlaskom u prodavnicu, gdje će dijete moći da isproba obuću.

Namještaj

Iako brojne radnje koje prodaju namještaj nude popust ili besplatnu dostavu ako kupujete onlajn putem, možda ćete ipak željeti najpre da odete u radnju. Tako možete isprobati i testirati namještaj pa ćete biti sigurni da li je to zaista ono što želite kupiti.

Dušeci

Dušeci su takođe prilično skupi, a budući da je riječ o dugoročnoj investiciji, trebalo bi najprije da odete u prodavnicu i isprobate dušek koji vas zanima. Najbolje je isprobati nekoliko njih dok ne pronađete onaj koji vam odgovara i po cijeni i po udobnosti.

Kupaći kostim

Kupaći kostim je jedna od stvari koju nikada ne bi trebalo kupovati putem interneta jer vam možda neće odgovarati onako kako to izgleda na slici. Sve zavisi od marke, materijala i stila, a kada ga jednom kupite putem interneta, prodavci uglavnom ne nude povraćaj.

Lijekovi

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), više od 50 odsto kupljenih lijekova putem interneta falsifikovano je i često sadrže nesigurne sastojke, poput borne kiseline. Sigurnija je opcija lijekove kupiti u apoteci, gdje možete uživo popričati sa farmaceutom ako imate neke nedoumice.

Polovna elektronika

Kupovina polovne elektronike putem interneta uvjek je rizična, a uglavnom se ne isplati. Većina prodavaca navodi da su uređaji ispravni ili gotovo nekorišćeni, ali u stvarnosti to najčešće nije tako.

Naočare

Naočare ćete obično nositi svaki dan i zbog toga želite biti sigurni da vam zaista odgovaraju i da vam se sviđaju. Ali, ako ih kupite preko interneta, ne možete ih isprobati pa lako možete kupiti naočare koje vam se neće svidjeti.

Izvor: Kamatica

Check Also

Prvi ekonomski dijalog između Amerike i Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić poručio je danas na otvaranju Prvog ekonomskog dijaloga između Crne Gore i Sjedinjenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *