Dogecoin srušen za trećinu nakon Muskove izjave

Dodajte komentar

Dogecoin je u nedjelju izgubio više od trećine vrijednosti, nakon što ga je šef Tesle i zagovornik kriptovaluta Elon Musk nazvao riječju “hustle” tokom svog gostovanja u TV emisiji “Saturday Night Live”.

“Hustle” ima mnoga značenja, ali u financijskom svijetu najčešće se povezuje s “prevarom”.

Dogecoin je na kripto berzi Binance kotirao na razini od samo 0,416 dolara, što je 36 posto manje od nivoa od oko 0,65 dolara prije emisije.

Izvršni direktor Tesla Inc bio je domaćin emisije SNL u subotu.

Ljubitelji kriptovaluta danima su s nestrpljenjem iščekivali da čuju što će reći, nakon što su njegovi tweetovi ove godine nekada opskurnu digitalnu valutu, koja je započela u šali na društvenim mrežama, pretvorili u san špekulanta.

Upitan ‘šta je dogecoin’, Musk je odgovorio: “To je budućnost valute. To je nezaustavljivo finansijsko sredstvo koje će zavladati svijetom.”

Kad se član glumačke ekipe Michael Che suprotstavio, “Dakle, prijevara?”, Musk je odgovorio “Da, prijevara je” i nasmijao se.

Musk je rijetki poslovni mogul od kojeg je zatraženo da vodi humorističku TV emisiju. Njegov nastup u kultnoj kasnonoćnoj emisiji vrato je Muska u centar pažnje upravo kad Teslina dionica gubi na vrijednosti nakon prošlogodišnjeg snažnog uzleta.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *