Otrant Star u Sutomoru gradi hotel sa pet zvjezdica

Barska kompanija Otrant star rekonstruisaće i dograditi turističko naselje Ineks – Zlatna obala u Sutomoru. Planirana je izgradnja centralnog hotela kategorije pet zvjezdica, spa centra, dok je u okviru druge faze planirana adaptacija postojećih vila.

Na idejno rješenje saglasnost je dao Direktorat glavnog državnog arhitekte, koju je potpisao ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Osnivač Otrant stara je biznismen Branko Ćupić, a izvršni direktor Dejan Đurović. Projektant je danilovgradski Ing-invest Ilije Radulovića.

Ukupna površina parcela je 35.667 kvadrata.

Turističko naselje Ineks Zlatna obala se sastoji od grupe vila, objekta recepcije sa platoom za parkiranje i podzemne etaže sa tehničkim prostorijama, garažom i administracijom. Hotel uz obalu je srušen.

Idejno rješenje predviđa dvije faze. U prvoj fazi projekta je izgradnja hotela i spa centra, a u drugoj adaptacija postojećih vila kako bi se omogućila kategorija pet zvjezdica. Hotel će imati 76 soba, što je 30 odsto ukupnog kapaciteta turističkog naselja; vile 138 soba i 34 apartmana, a ukupno 496 ležaja. Ukupna bruto površina svih objekata (vila, hotel, spa centar) biće 16.363 kvadrata, bruto površina hotela sa podrumskim etažama iznosi 7.550 kvadrata, a neto površina hotela iznosi 5.931 kvadrat.

Hotel će biti smješten na padini ispod nivoa recepcije. Imaće podrum, prizemlje i dva sprata. Prvi i drugi sprat objekta predstavljaju smještajne jednotraktne etaže sa sobama koje gledaju direktno na more sa velikim natkrivenim terasama. U okviru svake od ove dvije etaže nalazi se po 30 dvokrevetnih soba.

U okviru prizemlja nalazi se restoran sa kuhinjom od 717 kvadrata, što je dovoljno za 350 gostiju. U okviru spa centra planirani su zatvoreni bazen sa ležaljkama, svlačionice i prostorije spa tretmana, saune, turska kupatila, masaže. Ukupna bruto površina spa centra iznosi 722, a neto površina objekta je 640,5 kvadrata.

Izvor: Pobjeda

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *