Bogdan Podlesnik novi glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica

Nakon preuzimanja Komercijalne banke Beograd i zavisnih banaka od NLB Grupacije krajem decembra 2020 i dobijene saglasnosti Centralne banke Crne Gore, Bogdan Podlesnik, kao Glavni izvršni direktor (CEO) i Dražen Vujošević, kao Izvršni direktor za upravljanje rizicima i finansije (CRO/CFO) 21.04.2021 su zvanično preuzeli dužnost i upravljanje Komercijalnom bankom AD Podgorica, članicom NLB Grupe. Odbor direktora je uručio razrješenje sa dužnosti prethodnim izvršnim direktorima i zahvalio se na izvrsno odrađenom poslu i dobroj saradnji u proteklim mjesecima.

Vujošević

„Čast mi je upravljati Komercijalnom bankom Podgorica u okviru NLB bankarsko-finansijske grupacije. Do kraja novembra ove godine, Komercijalna banka će poslovati samostalno, a tokom sveobuhvatnog procesa integracije, udržiće se sa NLB bankom. Svi klijenti Komercijalne banke sada su dio snažne NLB Grupe, međunarodne finansijske institucije, posvećene ovom regionu, gde je naš dom. Najsavremenije međunarodno bankarsko iskustvo prilagođavamo potrebama lokalnog tržišta, svakodnevno omogućavajući klijentima Komercijalne banke moderne i povoljnije finansijske usluge i proizvode. Svim postojećim i novim klijentima poželjećemo dobrodošlicu paketom proizvoda i usluga , koji smo sa velikom pažnjom pripremili kako bi malim preduzetnicima i fizičkim licima pružili niz povoljnosti na jednom mjestu. Ubijeđen sam da će sinergijom dva snažna brenda, kao što su NLB i Komercijalna banka, klijenti dobiti novi kvalitet, superiornu uslugu veće vrijednosti, širi asortiman tradicionalnih i digitalnih bankarskih proizvoda, a što je najvažnije dodatnu stabilnost i garanciju kvaliteta u svim segmentima poslovanja”, izjavio je Bogdan Podlesnik, Glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica, nakon zvaničnog imenovanja.

„Posebnu pažnju usmjerićemo ka dodatnom razvoju zaposlenih . Vrlo sam ponosan na izuzetno motivisan tim profesionalaca i njihov entuzijazam u pružanju usluge, zahvalan na povjerenju klijenata, koje ćemo u narednom periodu dodatno opravdati, svakodnevno unaprijeđujući i snažeći poziciju NLB Grupacije na finansijskom tržištu Crne Gore“, zaključuje Podlesnik.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *