Ovo je popis 14 najčudnijih zanimanja koja su odlično plaćena

Kao što možete unajmiti nekoga da vam šeta psa, možete unajmiti nekog i da vas pomazi ili da žali za nekim ko je vama blizak, a ko je preminuo, piše Business Insider donoseći listu od 14 najčudnijih zanimanja.

1. Osobe koje izvlače otrov iz opasnih zmija, kao što su kobre. Otrov se koristi za izradu protivotrova i u druge laboratorijske svrhe pa njegov gram stoji hiljadu dolara.

2. Profesionalne djeveruše su djevojke koje unajmite ako nemate nekog ko će vam na vjenčanju odigrati tu ulogu. Trenutno postoje i kompanije koje se bave najmom profesionalnih djeveruša. To se plaća od 300 do 2 hiljade dolara.

3. “Ljudi koji pomjeraju ledene sante”. Posao koji je pokrenut nakon potonuća Titanika. Pokrenula ga je Američka obalna straža. Oni traže lokaciju ledene sante i osiguravaju sigurnu rutu kojom brod može proći. Ako je potrebno, ledena santa se u potpunosti ukloni.

4. “Profesionalci koji tuguju”, osobe su koje se mogu unajmiti kako bi tugovale za pokojnikom na njegovoj sahrani. Kompanija u Velikoj Britaniji koja ih iznajmljuje zove se “Rent A Mourner”, a za njihov najam na dva sata naplaćuje 70 dolara. Nešto slično postoji i kod nas. Samo što se ne naplaćuje.

5. Instruktori surfa za pse mogu se pronaći u brojnim odmaralištima uz okeane. Oni su ti koji pse mogu naučiti da surfuju na talasima.

6. “Osjetitelji lica” utrenirani su za korištenje ruku s ciljem procjenjivanja lica nakon korištenja raznih losiona, krema i proizvoda koji čiste lice. Oni rade na pola radnog vremena i plaćeni su 25 dolara po satu.

7. Osobe koje možete unajmiti kako biste se s nekim pomazili. Oni sat vremena maženja naplaćuju i 80 dolara. Samantha Hess koja se bavi tim poslom tvrdi kako mu je loša strana to što sa sobom nosi emocionalni teret.

8. Profesionalni gleedaoci televizije. Iako se čini da je ovo vrlo lagan posao, riječ je o ljudima koji u različitim TV emisijama mogu pronaći “klipove” na određenu temu koji su nekome potrebni.

9. Osobe koje oslikavaju urne. Rođaci ponekad nakon kremiranja pokojnika od umjetnika zatraže da im ukrase urnu u kojoj će držati pokojnikov pepeo.

10. “Procjenitelji zadaha” osobe su koje mahom rade za kompanije koje proizvode žvakaće gume, paste za zube ili vodu za ispiranje usta. Oni procjenjuju učinkovitost tih proizvoda kako bi proizvođaču ukazali treba li šta popraviti.

11. Osobe koje probaju hranu za pse kako bi procijenile je li dovoljno kvalitetna. Unajmljuju ih proizvođači hrane za pse, a kada hranu probaju obično je pljunu.

12. Osobe koje određuju pol pilića.

13. Osobe koje stoje u redu i čekaju umjesto svojih klijenata kako bi obavili neki posao. Riječ je o ljudima koji nedjeljno zarađuju i po hiljadu dolara.

14. Osobe koje pišu poruke za kolačiće sreće. Godišnje zarade do 40 hiljada dolara, a mahom su slobodna profesija.

Izvor: Manager.ba

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.