Generali Grupa ostvarila 70,7 milijardi eura premije u 2020.

Dodajte komentar

Operativni rezultat Generali Grupe dostigao je 5,2 milijarde eura, a ukupna premija u 2020. čak 70,7 milijardi eura, saopštila je ova grupacija. U najvećoj mjeri ukupnoj premiji doprinosi životno osiguranje sa 48,5 milijardi eura. Najveći dio premije životnog osiguranja čine unit-linked polise i “zaštita”.

Grupa je ostvarila neto profit 1,744 miliona eura

Generali će predložiti podjelu dividendi u iznosu od 1,47 eura po akciji na sljedećem sastanku akcionara.

Filip Donet, CEO Generali Grupe, rekao je da su drugu godinu za redom postigli najbolji operativni rezultat i nastavili da stvaraju vrijednost za sve akcionare.

“Ušli smo u poslednju godinu našeg strateškog plana i na dobrom smo putu da ostvarimo ciljeve ‘Generali 2021’. Uspostavili smo novu organizacionu strukturu, ne samo da bismo ostvarili postojeći plan, već da bismo se spremili za sljedeći strateški ciklus. Zahvaljujući razvoju oba modela distribucije – fizičkog i digitalnog – inovativnom duhu zaposlenih i agenata, siguran sam da smo klijentima bliži nego ikad ranije. Na kraju, ponosan sam što je Generali u kritičnim momentima krize, preuzeo akciju i osnovao Međunarodni fond i druge inicijative da podrži zajednice i zemlje u kojima posluje”, rekao je Donet.

Izvor: Sveoosiguranju.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *