Erste banka ponudila gotovinski kredit sa hipotekom uz nižu kamatnu stopu i bez naknada

Erste banka je klijentima ponudila novi gotovinski kredit sa hipotekom u iznosu do 150.000 eura na rok do 20 godina, uz niže kamatne stope, bez naknade za obradu i bez niza pratećih administrativnih troškova. U posebnoj ponudi koja važi do 30. juna, nominalna kamatna stopa se kreće u rasponu od 4,99% do 5,79% fiksno*, a korisnici će biti oslobođeni troškova procjene nekretnine, notarske ovjere i takse za upis hipoteke, naknade za obradu kredita, pribavljanja lista nepokretnosti, mjenice i upita u Kreditni registar.

Gotovinski kredit uz hipoteku može se koristiti za različite namjene, uključujući i refinansiranje, a namijenjen je novim klijentima i postojećim kojima su potrebna dodatna sredstva. Ukoliko refinansiraju postojeće obaveze, korisnici kredita mogu podići dodatna sredstva u gotovini.

Za kredit se mogu prijaviti rezidenti koji ostvaruju redovna mjesečna primanja.

„Aktuelna situacija je donijela izazove pred lične i porodične finansije građana. Ovom ponudom želimo da im omogućimo pristup povoljnijim sredstvima na duži rok otplate, te ih oslobodimo niza dodatnih troškova, kako bi lakše održali svoje finansijsko zdravlje bez odricanja od ispunjenja različitih planova i potreba. Gotovinski kredit uz hipoteku može se koristiti za sve namjene, od renoviranja nekretnine do nabavke opreme, kao i za refinansiranje postojećih obaveza“,  rekao je direktor Sektora stanovništva u Erste banci, Relja Đurović.

Na reprezentativnom primjeru kredita od 30.000 eura, uz rok otplate od 240 mjeseci, klijenti će biti oslobođeni plaćanja naknada i taksi u ukupnom iznosu od 621,10 eura:

Gotivinski kredit uz hipoteku – reprezentativni primjer

Reprezentativni primjer ukupnog iznosa kredita i ukupnih troškova za gotovinski kredit sa hipotekom:

Za iznos kredita od 30.000,00 € uz rok otplate od  240 mjeseci, nominalna kamatna stopa iznosi 5,49%, dok efektivna kamatna stopa iznosi 5,76%  na godišnjem nivou. U obračun efektivne kamatne stope, uključena je nominalna kamatna stopa, trošak polise osiguranja imovine za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 157,33 € i naknada za održavanje računa za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 237,60 €. Ukupan iznos koji potrošač plaća iznosi 49.881,56 € i predstavlja zbir glavnice kredita, ukupne kamate, troška polise osiguranja imovine i naknade za održavanje računa, dok je iznos mjesečnog anuiteta 206,20 €. U cilju određivanja troška polise osiguranja imovine korišćena je površina stambenog objekta od 45 m2, građevinske vrijednosti 600,00 € po m2. Iznos troška polise osiguranja imovine se plaća jednokratno, prije isplate kredita.

Kreditor može promijeniti naknadu za održavanje računa nakon prethodno objavljenih izmjena, u skladu za odredbama Zakona o platnom prometu. Svi ostali troškovi potrebni za odobrenje kredita, padaju na teret Kreditora.

Svim novim klijentima uz otvoren račun, Erste banka nudi besplatnu Erste Mastercard debitnu beskontaktnu karticu i oslobađa ih prve tri mjesečne naknade ukoliko do 30. juna ugovore paket elektronskog i mobilnog bankarstva Erste NetBanking i mBanking. Uz Mastercard debitnu karticu klijenti mogu bez dodatnih troškova plaćati karticom na prodajnim mjestima i ostvariti popuste na više od 300 prodajnih mjesta širom Crne Gore, te bez provizije podizati gotovinu na bankomatima  članica Erste Grupe i Steiermaerkische Sparkasse u zemljama regiona.

*Pogledati reprezentativni primjer koji sadrži detaljne informacije 

Check Also

Dragan Bokan: Kako smo stvorili brend prepoznatljiv širom regiona

Od marketa sa šest zaposlenih koji je otvoren 1995. godine u Podgorici, Voli Trade je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *