30.000 radnika kompanije Ford radiće od kuće zauvjek

Kompanija Ford najavila je da će omogućiti da 30.000 zaposlenih širom svijeta rade od kuće zauvjek. U julu će zaposleni u Fordu moći da se vrate u kancelarije zbog radnih zadataka koji zahtijevaju prisustvo na sastancima ili zbog zajedničkih projekata.

Takođe, mogu izabrati da rade od kuće ako je u pitanju bilo koji drugi zadatak. Fleksibilno radno vrijeme zaposlenima koji rade od kuće moraće da odobre Fordovi menadžeri.

Ford je takođe formirao konzorcijum koji bi trebalo da utvrdi moguće scenarije rada od kuće. U junu 2020. godine, Fordova anketa pokazala je da bi 95 odsto njihovih zaposlenih željelo kombinaciju radnog okruženja i rada od kuće.

Zašto je Fordov potez značajan?

Nakon što su Facebook i druge kompanije najavile da razmišljaju da omoguće rad na daljinu, automobilski sektor ipak još uvjek nije imao nijednu kompaniju, osim Forda, koja je formalno objavila da rad na daljinu postaje trajan, barem za deo njihove radne snage.

Tojota i General Motors najavili su da vraćaju zaposlene koji su radili na daljinu, na radno mjesto u junu ili julu.

Neki poslodavci, poput Targeta smanjuju radne prostore. Ta kompanija zatvara kancelariju u centru Mineapolisa i zbog toga zaposleni sada rade na daljinu.

Ford planira prodaju zgrada i konsolidaciju radnih prostora nakon odluke da 30.000 zaposlenih radi na daljinu.

Opšti je trend je da će rad na daljinu postati trajan, čak i nakon pandemije, pokazuju analize sajta za zapošljavanje Indeed.

Oglasi za poslove na daljinu udvostručili su se od početka pandemije Covida19 i taj trend se nastavlja.

To je neobično jer se broj vakcinasanih povećava, dok objavljivanje poslova na daljinu i dalje raste.

Izvor: BIZLife

Check Also

NLB banka zapošljava: Analitičar / Viši Analitičar

Privlači Vas rad u dinamičnom okruženju sa timom iskusnih profesionalaca? Želite da gradite karijeru u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.