Ministarstvo zove na dijalog povodom istraživanja nafte: Ekonomija i ekologija mogu da idu zajedno

Dodajte komentar
Ilustracija

Ministarstvo kapitalnih investicija pozvalo je sve NVO, ekološke aktiviste, predstavnike lokalnih zajednica kao i sve zainteresovane građane da što prije započnu dijalog povodom projekata koji se tiču istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

“Sve ljude i organizacije koji se bave ekološkim pitanjima, smatramo za partnere, saveznike i ljude koji su istinski zabrinuti za životnu sredinu. Sa svima njima imamo zajednički cilj, a to je implementacija najstrožijih ekoloških standarda u pravom smislu”, navode na Tviteru u resoru Mladena Bojanić.

Poručuju da taj resor nikad neće biti na strani ekonomskih projekata koji idu na uštrb očuvanja životne sredine.

“Mišljenja smo da ekonomija i ekologija mogu i moraju da idu zajedno, i da će razvoj ekonomije pomoći zaštiti životne sredine i obrnuto. Zbog toga će vrata MKI biti otvorena za sve zainteresovane organizacije i pojedince, kako bi sve projekte za koje postoji sumnja da mogu ugroziti životnu sredinu učinili transparentnim, i javnosti ostavili da sudi o argumentima za i protiv”, navode iz Ministarstva.

Prvo istražno bušenje u potrazi za naftom u crnogorskom podmorju, ako sve bude teklo po planu, treba da počne za nedjelju dana, odnosno 25. marta

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *