Skopje East Gate Mall sa najvećom Zarom u regionu otvara se na jesen

Dodajte komentar

Svi brendovi španske modne grupe Inditex i poljskog LPP-a i brojni drugi zapadnoevropski brendovi imaće svoje prodavnice u novom East Gate Mall-u u Skoplju, koji će se otvoriti na jesen.

Kompleks bruto površine 500 hiljada kvadratnih metara, pored tržnog centra koji će biti jedan od najvećih u regiji, imaće 10 stambenih i pet poslovnih zgrada. Tržni centar je sada u fazi zatvorenog karabina i tamo su u toku zanatski radovi. Ima bruto razvijenu površinu od 160 hiljada kvadratnih metara, prostire se na dva nivoa iznad zemlje i ima 57 hiljada kvadratnih metara za iznajmljivanje, piše skopski list Večer.

U njemu će biti smješteno 250 međunarodnih, regionalnih i lokalnih brendova, uključujući sve marke popularne španske grupe Inditex – ZARA, ZARA HOME, OYSHO, MassimoDutti, Berschka, PullandBear i Stradivarius, te poljski LPP SA – Reserved, Mohito, House i Sinsay. Trgovina Zara prostirat će se na 4.800 kvadratnih metara i bit će najveća u regiji.

– Skopski East Gate ulaže u uslovima pandemije, ukupna značajna investicija je preko 350 miliona eura i to je ogromna investicija za našu zemlju, rekao je premijer Zoran Zaev, pregledavajući aktivnosti na izgradnji tržnog centra smeštenog na bivšem Skopskom sajmu .

Dodao je da će ga svi oni koji su se odlučili usprotiviti pandemiji investicijama valorizirati veliki uspjeh.

Kako je obavijestio Igor Davkov, izvršni direktor East Gate Malla, za nekoliko mjeseci novi tržni centar biće najatraktivnija destinacija za posjetitelje iz zemlje i regije.

Najavio je da će poznati trgovačke marke biti dovedene u tržni centar i nazvao ga novim srcem Skoplja.

– Prema svom konceptu, tržni centar pripada takozvanim destinacijskim tržnim centrima jer nudi više sadržaja na jednom mjestu – širok izbor modnih marki, usluga, igraonice, osam bioskopa, sedam restorana, odjel brze hrane sa 800 mjesta, hipermarket i saloni namještaja i bijele tehnike. Biće okružen zelenim pojasevima i parkovima, sa 12.000 kvadratnih metara zelenila, rekao je Davkov dodajući da će to biti novo mjesto za zabavu i kupovinu u gradu.

Izgradnja ovog kompleksa, rekao je premijer Zaev, znači otvaranje velikog broja radnih mjesta, što je dio opredjeljenja za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za dobro plaćena radna mjesta i privlačenje novih investicija.

Naglasio je važnost građevine, koja razvija 70 djelatnosti i podsektora i koja je ekonomska grana sa snažnim udjelom u ukupnom BDP-u zemlje i u stvaranju radnih mjesta koja su dobro plaćena.

Izvor: Indikator.ba

Foto: Skopje East Gate

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *