Krivokapić: Budžet će biti donesen u zakonskom roku

Dodajte komentar

Premijer Zdravko Krivokapić na konferenciji povodom 100 dana rada Vlade kazao je da će budžet biti donesen u zakonskom roku i da se Vlada opredijelila da radi precizan i detaljan budžet,  za koji je potrebno više vremena. Istakao je da je zdravstveni sistem na granicama izdržljivosti.

Težnja ove Vlade je, prema njegovim riječima, da bude i zdravlje i ekonomija, međutim, to je lako reći, ali naći ispravan put do tog najoptimalnijeg pristupa je neizvjestan.

On je istakao da će budžet biti donesen u zakonskom roku.

“Ko će ga i kada usvojiti to ne zavisi od nas. U ključnom dijelu mi ćemo se truditi da ovo bude godina pravde, sa posebnom naznakom za socijalnu pravdu”, kazao je on I naveo da će socijalni kartoni biti provjeravani.

Krivokapić je naglasio da Vlada pregovara o “čistim investicijama”.

“Jedna je vezana za reciklažu, druga za prerađivačke kapacitete”, kazao je on.

Nada se da će rudnik Brskovo biti u ekološki održivom ambijentu.

Takođe, dodao je, pojavljuju se i investitori koji ulažu u ono što je 25 odsto prihoda, a to je turizam.

Premijer je kazao da se Vlada opredijelila da radi precizan i detaljan budžet,  I da je za to potrebno više vremena.

“Mi 18. marta usvajamo Program rada Vlade za 2021. godinu, a neposredno poslije toga Nacrt budžeta, tako da ćemo ispoštovati zakonski rok da budžet dostavimo do 31. marta. Šta će da uradi Skupština? Neka svako radi svoj dio posla. Neko će morati da odgovara. Mislim da bi bilo neodgovorno da taj nacrt budžeta ne bude usvojen. Ukoliko se to ne uradi, svi će ponovo da napadaju Vladu da radi sa privremenim budžetom i normama što je na granici zakonitosti, nijesam rekao protivzakonito”, rekao je premijer.

Da nije bilo obveznica, ova Vlada ne bi postojala

Da nije bilo obveznica, Krivokapić tvrdi da ova Vlada ne bi postojala.

“Na svakom mjestu imamo opstrukcije, pripremaju se protesti, zamislite da u kasi nemate ni cent. Tačno 31. januara država bi bankrotirala. To je potez koji je obezbijedio sigurnost plata I penzija”dodao je on.

Opredjeljenje Vlade je da samo 30 odsto političara ili stručnjaka mogu da budu diplomate.

“Želimo da promijenimo odnos karijernih diplomata i ovih drugih. Takođe, naglask želimo da stavimo na ekonomskoj diplomatiji . Želimo da stimulišemo ambasade koje predviđaju dobre investitore za Crnu Goru. Znate da to ne može biti brzo”, kazao je on.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *