Vlasnik firme u Hrvatskoj sagradio dvije zgrade za svoje zaposlene

Dodajte komentar

Rijetki su poslodavci kao što je Mijo Pašalić iz Makarske koji je odlučio da „zbrine“ svoje zaposlene koji nemaju riješeno stambeno pitanje i sagradi dve zgrade sa po osam stanova, veličine od po 60 m2.

Useljenje 13 od 16 radnika planirano da se odvija od kraja marta pa do Uskrsa

Ovaj projekat je Pašalića koštao više od 11 miliona kuna (oko 1,4 miliona eura). Radnici će stanove plaćati po cijeni kvadrata od 650 do 950 eura, na rok od 15 godina, s tim da u ugovoru nije navedeno da u tom periodu moraju biti zaposleni u njegovoj firmi, piše Slobodna Dalmacija.

Zgrade su se gradile godinu dana, a nove stanare će stran s parking ili garažnim mjestom koštati oko 60.000 eura.

„U Makarskoj je ljudima bez mame i tate gotovo nemoguće da riješe stambeno pitanje. Zemljište za zgrade smo platili 250 eura po kvadratu, i kada gledate ponašanje banaka prema običnim ljudima, te cijenu zemljišta i gradnje, nas je sve zajedno koštalo po kvadratu između 1.400 i 1.500 eura“, kaže Pašalić.

Bez obzira na to što je firma „Apfel“ lane imala pad prometa od 40 odsto, Pašalić nije odustao od gradnje zgrada, koja je započela taman na početku pandemije koronavirusa.

Osim toga, kompanija će pomoći radnicima i pri unutrašnjem uređenju stanova na način da su s poslovnim partnerima dogovoreni popusti i plaćanje na rate prilikom kupovine svih potrebnih stvari i uređaja za unutrašnje uređenje stana.

Izvor: Slobodna Dalmacija

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *