Milatović najavio kadrovske promjene u ministarstvu

Dodajte komentar
Milatović, Foto: Gov.me

Vlada je na jučerašnjoj sjednici utvrdila pravilnike o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstava ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija. Ministarstvo ekonomskog razvoja imaće ukupno 220 izvršilaca.

Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva ekonomskog razvoja se, kako se navodi, utvrđuju organizacione jedinice i njihov djelokrug, radna mjesta, broj izvršilaca, opis poslova i uslovi za njihovo obavljanje, kao i raspoređivanje službenika i namještenika i zapošljavanje pripravnika.

Za obavljanje poslova iz nadležnosti tog vladinog resora osniva se 14 organizacionih jedinica.

Ministarstvo će imati devet direktorata i to za unapređenje konkurentnosti, za industrijski i regionalni razvoj, za unutrašnje tržište i konkurenciju, za trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom, za digitalnu ekonomiju i tehnološki razvoj, za rad i zapošljavanje, za razvojne politike u turizmu, za investicije u turizmu, za normativne poslove i upravni postupak u turizmu. Ministarstvo ekonomskog razvoja imaće i tri odjeljenja, i to za unutrašnju reviziju, za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i za sprečavanje korupcije.

Taj resor Vlade imaće još kabinet i Službu za pravne poslove, finansije i tehničku podršku. Pored ministra i dva državna sekretara, za vršenje poslova iz djelokruga Ministarstva utvrđena su službenička radna mjesta za još 217 izvršilaca.

Prema saznanjima Pobjede, resorni ministar Jakov Milatović je prije nekoliko dana, kad je prešao sa bolničkog na kućno liječenje, poslao dopis zaposlenim u kojem ih obavještava da je sistematizacija završena, te da se time stiču uslovi za kadrovske promjene i postavljenja. Uz to je bio zabrinut zbog ,,kvaliteta izvršavanja radnih obaveza“. – Imajući ovo u vidu Ministarstvo je pokrenulo prikupljanje informacija o kvalitetu izvršavanja radnih obaveza zaposlenih – poručio je Milatović zaposlenima u Ministarstvu

U Ministarstvu kapitalnih investicija 192 izvršioca

Ministarstvo kapitalnih investicija imaće 15 organizacionih jedinica, od čega osam direktorata i to za kapitalne investicije, za energetiku i energetsku efikasnost, za rudarstvo, geologiju i ugljovodonike, za željeznički saobraćaj, za drumski saobraćaj, za državne puteve, za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu za vazdušni saobraćaj. Ovaj vladin resor imaće četiri odjeljenja i to za drugostepeni upravni postupak, za unutrašnju reviziju, za borbu protiv korupcije i za unapređenje korporativnog upravljanja, prenosi Pobjeda.

Ministarstvo, na čijem čelu je Mladen Bojanić će pored kabineta imati i dvije službe za finansijske poslove i javne nabavke i za opšte poslove i ljudske resure. Za izvršavanje poslova u Ministarstvu kapitalnih investicija, pored ministra i dva državna sekretara, utvrđena su službenička i namještenička radna mjesta za ukupno 189 izvršilaca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *