Bojanić: Optimistično je očekivati da prva dionica auto-puta bude završena do septembra

Optimistično je očekivati da prva dionica auto-puta Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, bude završena do septembra, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je naveo da je u ovom trenutku završeno 92 odsto radova.

“Kompletan završetak radova je tek po tehničkom prijemu. Bio bih veliki optimista da kažem da će se sve to završiti u septembru. Znaćemo detalje vrlo brzo, a sve nam zavisi i od pregovora jer je tražen produžetak rokova, tražene se ekstra nadoknade za dodatne radove. Mi smo formirali grupu i paralelno ćemo ići u pregovore vezano za finansiranje kod Exim banke i za eventualni produžetak roka i tada ćemo znati kada će se moći sve to završiti”, kazao je Bojanić za Novu M.

Kako je kazao, samo ta dionica ne znači puno za Crnu Goru, tako da će u jednom momentu morati da se nastavi druga dionica kao veza sa Srbijom.

“Sve će to zavisiti od daljih pregovora u vezi sa završetkom prve dionice, ali postoji i evropski investicioni plan vezano za finansiranje infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori. Već je izvjesno da Crna Gora na ovaj način ne može graditi drugu dionicu, preopterećen nam je budžet, ali smo svjesni da u jednom momentu to moramo početi da radimo. Mi bismo voljeli da to bude što prije ali jedno su želje, a drugo su mogućnosti”, istakao je Bojanić.

Najavio je da će Vlada uskoro razgovarati sa kompanijama koje su zainteresovane za preuzimanje aerodroma na koncesiju. Podsjetio je i da će sjutra biti izabran izvršni direktor nove nacionalne avio-kompanije, za koju je trenutno jedini kandidat Predrag Todorović. Bojanić je kazao i da postoje brojni problemi u željezničkim preduzećima, ali poručuje da se te kompanije moraju spasiti.

Check Also

Konferencija: Nova tehnologija, samozapošljavanje i ekonomske inicijative sa prekograničnim dosegom

Konferencija pod nazivom „Nova tehnologija, samozapošljavanje i ekonomske inicijative sa prekograničnim dosegom” održaće se u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *