Andreas Huber novi šef strategije Erste Groupe

Dodajte komentar

Erste Grupa saopštila je da sprovodi promjene u rukovodstvu, u pripremema za period nakon pandemije koronavirusa. Ta finansijska institucija navodi da će njihova polazna tačka, kao i polazna tačka njihovog novog šefa strategije Andreasa Hubera biti “rast, digitalna transformacija i efikasnost”.

“Nadovezujuči se na svoju istoriju, želimo da se pozabavimo glavnim pitanjima društvenog i ekonomskog razvoja nakon pandemije i prije svega, usredsredimo se na to kako da na održiv način osiguramo i povećamo prosperitet za naše kupce u Centralnoj Evropi”, izjavio je izvršni direktor Erste Grupe Bernd Špalt.

Huber je karijeru počeo 1995. godine kao savetnik za strateški menadžment u kompaniji Boston Consulting Group (BCG) u Frankfurtu i u Beču.

Sedam godna kasnije, 2002. godine odlazi u Swiss Re u Cirihu, gdje je bio potpredsjednik u odjeljenju za finansije prenosi portal Novaekonomija.rs.

Tri godine kasnije Huber se pridružio Erste grupi, gdje je bio na različitim rukovodećim pozicijama u oblasti korporativnog bankarstva, upravljanja rizicima i poslovima digitalne transformacije, a donedavno je bio šef u odjeljenju za finansije Erste Group.

Takođe dolazi do promjene rukovodstva u odjeljenju Grupe koje je nadležno za brendove i komunikacije.

Martin Radjabi-Raset napušta funkcije na tom odjeljenju u Erste Grupi i Erste banci, a ubuduće če biti lični savjetnik izvršnog direktora Bernda Špalta.

Upravljanje brendom i komunikacijama grupe vodiće njegov trenutni zamjenik Peter N. Tier, koji se vratio u Erste Group iz Austrian Airlinesa u oktobru 2020.

Mario Štedler će u Erste Bank Oesterreich (Erste banka Austrija) preuzeti funkciju šefa odsjeka za upravljanje brendovima i komunikacije i zajedno sa svojim timom nastaviće da radi na razvoju brenda “Erste Bank und Sparkassen”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *