Melvin Capital potonuo 53% zbog klađenja protiv GameStopa

Hedge fond Melvin Capital Management izgubio je 53% u januaru  uslijed rekordnog skoka GameStopa i ostalih dionica prootiv kojih se fond kladio, rekao je izvor upoznat s tim za CNBC.

Veliki gubici dolaze kad se maloprodajni ulagači nagomilavaju u kratke ciljeve popularnih hedge fondova, uključujući i borbenog maloprodavca videoigara. Dionice GameStop-a završile su prošle nedjelje s dobitkom od nevjerovatnih 400%, dovodeći njegov ukupni prinos ove godine na 1.625%. Dionice su zaključile trgovinu u petak na 325 dolara. Još u septembru trgovale su se na nivoima ispod 10 dolara.

Melvin Capital je u utorak popodne zatvorio svoju kratku poziciju u GameStopu nakon što je pretrpio velike gubitke.

Citadel i Point72 uložili su u fond blizu tri milijarde dolara kako bi ojačali njegove finansije. Citadelov vodeći fond prošle je nedjelje izgubio manje od 1% ulaganjem u Melvin Capital, rekao je izvor upoznat s tim za CNBC.

Melvinova imovina pod upravljanjem sada iznosi više od 8 milijardi dolara – uključujući hitno finansiranje – što je oštar pad s oko 12,5 milijardi dolara početkom godine, nakon što su određeni trenutni investitori krajem mjeseca uložili dodatni kapital.

(Seebiz)

Check Also

PKCG obilježila 93 godine postojanja tradicionalnom dodjelom nagrada

Privredna komora Crne Gore obilježila je 21. aprila svoj dan i prve 93 godine uspješnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *