Petrol od Ine preuzeo vodeće mjesto u regionu po broju pumpi

Nakon kupovine Croduxovog maloprodajnog lanca goriva Petrol je od Ine preuzeo vodeće mjesto u regionu po broju benziskih stanicca, piše Večernji list.

Slovennački Petrol kupio je od Croduxa lanac od 91 benzinske stanice i time se u Hrvatskoj učvrstio na drugom mjestu po tržišnom udjelu u maloprodaji goriva. No tom akvizicijom Slovenci su preuzeli prvo mjesto u regiji po broju benzinskih stanica, koje je dosad držala hrvatska Ina, navodi dnevnik.

Petrol je prije akvizicije Croduxova maloprodajnog lanca imao u RH 110 benzinskih pumpi, a sad ima 201. Time je tržišni udio slovenačke kompanije u Hrvatskoj povećan s 13 na 23 posto. Ina je i dalje glavna na hrvatskom tržištu goriva s 396 benzinskih stanica, Lukoil ih ima 47, a Tifon 43.

Petrol s Croduxovim stanicama sad ukupno ima 601 benzinsku pumpu, a Ina ih ima 518. U Sloveniji je Petrol trenutno na 318 postaja, dok ih u BiH ima 42, u Srbiji i Crnoj Gori po 15, a u Kosovu 10. Ina pak ima benzinske stanice još u BiH (105), Crnoj Gori (11) i Sloveniji (šest).

Srbijanski NIS, koji je u većinskom vlasništvu ruskog Gazproma, ukupno ima 409 benzinskih stanica, od toga u Srbiji 314, u BiH 43, u Bugarskoj 34, a u Rumuniji 19, donosi Večernji list.

Check Also

Rajaner najavio niže cijene karata

Kompanija Rajaner najavila je smanjenje cijena karata na letovima tog loukost avioprevoznika, za period od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *