Vlada na sjednici 28. januara bira kadar za ToMontengro

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore odlučivaće na sjednici, zakazanoj za 28. januar, o odabiru kandidata za rad u novoj nacionalnoj avio-kompaniji ToMontenegro, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

U tom resoru su naveli da je cilj Vlade da u novom državnom preduzeću bude zaposlen najkompetentniji i najkvalitetniji kadar. Stoga, Vlada je juče pozvala zainteresovane da dostave biografije i propratna pisma.

“Od objavljivanja Odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju ToMontenegro, Vladi se obratio veliki broj stručnjaka, koji rade u našoj zemlji, kao i u inostranstvu, sa željom i vizijom da lično doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije. S tim u vezi, Vlada Crne Gore propisala je kvalifikacije koje zainteresovani moraju posjedovati kako bi se njihove prijave uzele u razmatranje. Sa svim potencijalnim kandidatima biće obavljeni razgovori, a konačna odluka o odabiru biće donijeta na sjednici Vlade zakazanoj za 28. januar”, rekli su u Ministarstvu.

Poručuju da je Vlada otvorena za temeljne razgovore sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije kao i pratećom vizijom može doprinijeti razvoju Crne Gore, bez obzira na nacionalnu, etničku, vjersku ili pripadnost bilo kojoj organizaciji.

“Vlada je na samom početku mandata bila prinuđena da prekine sve loše prakse koje je prethodna vlast uspostavila i da konačno riješi problem poslovanja prethodne nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines, prouzrokovan veoma lošim rukovođenjem i decenijskim nelegalnim trošenjem novca naših građana kako bi se ova kompanija održala”, zaključili su u Ministarstvu finansija.

Ove nedjelje međunarodni tender za konsultanta

Vlada Crne Gore ove nedjelje prelazi u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On se osvrnuo, kako ukazuje, na netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je riječ o gorućim tema. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije je, na nivou svjetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom – transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni”, rekao je Spajić.

Kako je ocijenio, predani rad tima Vlade koji je angažovan na pokretanju nove nacionalne avio-kompanije pokazuje rezultate.

“Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još uvijek nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju. Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno. Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo”, istakao je ministar finansija.

Spajić navodi da je Vlada orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju.

“Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo”, zaključio je Spajić.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *